Premierul Ludovic Orban a salutat joi seara atitudinea tuturor preoților care au „îndemnat oamenii la un comportament corect” dar a notat că există încă „din păcate cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului” reprezentat de Covid-19.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

Orban, invitat la Digi 24, i-a „felicitat” pe mitropolitul Moldovei și pe „toți preoții care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (a Sf Parascheva)” și „au îndemnat oamenii la un comportament corect”.

Dar, „sunt din păcate cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului” reprezentat de noul coronavirus, iar acest lucru este un „comportament iresponsabil”, a afirmat Orban.

În ceea ce privește decizia autorităților de a permite accesul la moaștele Sf Parascheva pentru toți credincioșii aflați în Iași, indiferent dacă erau sau nu din județ, Ludovic Orban a afirmat că a fost vorba despre o „decizie operativă” în condițiile în care „erau acolo foarte mulți agitatori de profesie” și „se putea ajunge inclusiv la bătaie, spiritele erau extrem de încinse”.

Pentru următoarea sărbătoare religioasă importantă, Sf Dumitru, premierul a spus că se va discuta cu reprezentanții BOR, astfel încât să nu se organizeze pelerinaje și să participe doar locuitorii din București și Ilfov.

„(...) Nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport și care pot să creeze aglomerații”, a susținut Orban.