Anchetatorii fac percheziţii, joi seară, la locuința celor doi miri din Oradea care au organizat o nuntă cu peste 350 de invitați, la părinții miresei - confirmată cu COVID-19, precum și la locuința fostului şef adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, care este tatăl mirelui, scrie eBihoreanul.ro.

MiriFoto: ebihoreanul.ro

Sursele eBihoreanul spun că echipajele de poliţişti, coordonaţi de un procuror, fac verificări în locuinţele şi birourile sălii de evenimente unde a avut loc nunta, căutând documente, înregistrări, fotografii, unităţi de calculator, tot ce ar putea avea legătură cu dosarul penal deschis pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după nunta cu peste 350 de invitaţi oprită sâmbăta trecută.

Percheziţiile au fost dispuse în contextul în care organizatorii petrecerii care s-a derulat la Opera Events ar fi refuzat să predea lista cu toţi invitaţii, iar poliţiştii au fost obligaţi să oprească nunta şi să legitimeze la plecare persoanele prezente. Într-un interviu acordat, joi, pentru bihorjust.ro, tatăl mirelui, colonelul (r) Eugen Boc, a spus că unii dintre invitaţii sosiţi din judeţul Maramureş ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea poliţiştilor şi, ca atare, anchetatorii nu au nici până în prezent numărul real al participanţilor.

La vila fostului adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Eugen Boc, joi seară a fost chemat şi un echipaj SMURD, după ce soția acestuia ar fi făcut un atac de panică.

Reamintim că nunta fiulului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, a fost oprită, sâmbătă seară, după ce poliţiştii veniţi să verifice modul în care se respectă măsurile sanitare au descoperit în sala de evenimente peste 350 de persoane.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul (...) în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis procurorii.

Potrivit eBihoreanul.ro, mireasa a fost confirmată, marţi, cu COVID-19. Sursele citate de publicaţie afirmă că, iniţial, la ancheta epidemiologică, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul său soţ, dar ulterior medicul care a făcut ancheta a aflat că tânăra a avut nunta în weekend. Ca urmare, ancheta a fost reluată, tânăra fiind obligată să dea lista tuturor persoanelor prezente la nuntă. La eveniment au participat atât persoane din Bihor, cât şi din Maramureş, iar direcţiile de sănătate publică din cele două judeţe vor trebui să le trimită decizii de intrare în carantină pentru 14 zile.