Președintele Klaus Iohannis a precizat joi că s-a „salutat” la începutul summitul Uniunii Europene de la Bruxelles cu Ursula von der Leyen, care a intrat ulterior în izolare, dar „nu există niciun pericol”, deoarece „am avut amândoi mască” iar șefa Comisiei Europene a fost testată negativ în cursul dimineții.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

„Din păcate, chiar astăzi președinta Comisiei a intrat în autoizolare după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol, am păstrat distanța, am avut amândoi mască și doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineață”, a precizat Klaus Iohannis, într-o declarație susținută la Bruxelles.

Șeful statului a profitat de această ocazie pentru a sublinia din nou „importanța extraordinară” a măsurilor de prevenire a infectării cu Covid-19.

„Gândiți-vă cum ar fi fost dacă nu aș fi avut mască, sau dacă doamna președintă nu ar fi avut mască, sau dacă nu am fi păstrat distanța. Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt în esență simple, sunt la îndemâna noastră - este masca, este distanța, este igiena mâinilor și atunci suntem mult, mult mai siguri”, a spus acesta, înainte de a adăuga:

„La noi în țară din păcate și astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iar peste 4000 de cazuri. Dragi români, respectați aceste reguli simple pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat anterior că părăsește summitul Uniunii Europene de la Bruxelles la mai puțin de o oră după ce a început, pentru că o persoană din echipa sa a fost testată pozitiv azi-dimineață.

Von der Leyen a precizat că ea a fost testată negativ, cu toate acestea, ca măsură de precauție, va părăsi Consiliul European pentru a se izola.