Aproape 800 de amenzi în valoare de aproximativ 150.000 de lei au fost date de polițiști în ultima zi, pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

controale politieFoto: Politia Capitalei

Ea a spus că au fost crescute efectivele de polițiști strict pentru verificarea modului în care este purtată masca de protecţie și dacă este respectată distanţa fizică.

Conform sursei citate, poliţiştii au acţionat atât în uniformă, cât şi în civil, în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun, pieţe, târguri, terase, în zona şcolilor şi a instituţiilor publice, a ghişeelor şi a zonelor cu aflux de public.

"Acţionăm împreună cu Jandarmeria Bucureşti şi Poliţia Locală şi le reamintim tuturor că obiectivul nu este de a sancţiona, ci de a veghea la respectarea legii. Pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de datoria pe care o avem toţi faţă de cei din jurul nostru, faţă de familiile noastre, faţă de toţi membrii comunităţii", a afirmat Sarca.