Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită "cu o anumită tristețe", pentru că nu toți credincioșii din țară care ar fi dorit să fie la Iași au această posibilitate, a apus, miercuri, Patriarhul Daniel. "S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie", a afirmat el, referindu-se la decizia autorităților centrale de interzicere a pelerinajului pentru cei care nu locuiesc la Iași.

Patriarhul DanielFoto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica

"Totuși, anul acesta Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristețe, pentru că nu toți credincioșii din țară care ar fi dorit să fie la Iași au această posibilitate. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară", a spus Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

Patriarhul a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale, care are și hramul Sfintei Parascheva.

În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile centrale au decis interzicerea pelerinajului pentru cei care nu locuiesc la Iași, decizie care a provocat reacții dure la vârful Bisericii.