Un român condamnat pentru prostituție cu minori a fost ucis de un alt deținut marți după-amiază la închisoarea Brians 2, în Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), informează El Pais.

Agresorul, care execută o pedeapsă pentru crimă și jaf cu violență, l-a înjunghiat de 29 de ori în curtea modulului 3, după cum au înregistrat camerele de supraveghere ale centrului penitenciar.

Conducerea penitenciarului l-a izolat pe deținut și a transferat dosarul judecătorului de serviciu, care va cerceta faptele.

Asasinatul s-a produs în jurul orei 19:20, crima fiind confirmată și de Departamentul de Justiție. Surse din penitenciar adaugă că victima a primit patru în gât și restul în piept, ceea ce indică un grad ridicat de cruzime.

Aceleași surse suspectează că a fost o crimă premeditată, care a urmărit pedepsirea deținutului (așa-numita lege a închisorii) pentru infracțiunile sale sexuale împotriva minorilor, deși instanța trebuie să clarifice acum motivul crimei.

Victima de 32 de ani era un proxenet care ispășea o pedeapsă pentru prostituție cu minori și persoane cu dizabilități, precum și pentru violență. În 2012, Tribunalul din Barcelona l-a condamnat la 15 ani de închisoare, pentru că a forțat o minoră să se prostitueze într-un apartament din oraș.

Bărbatul și o femeie o capturaseră pe minoră în timp ce pleca din România în Italia și au supus-o unui calvar de maltratare, amenințări și răni.

Fata a fost nevoită să se prostitueze la Roma, Zaragoza și, în cele din urmă, la Barcelona, unde Poliția Națională a Spaniei a arestat cuplul.