Mai multe percheziţii au loc marţi într-un dosar de înşelăciune cu prejudiciu estimat la 60 de milioane de euro. Ancheta vizează un grup infracţional organizat format la una dintre cele mai importante fabrici din Timişoara, Fabrica AEM, producătoare de contoare electrice, fondată în anii 1970, scrie News.ro.

DIICOTFoto: Agerpres

Poliţişti de la Crimă Organizată, procurori DIICOT şi jandarmi fac percheziţii la mai multe adrese din Timişoara, dar şi la Bucureşti, iar printre cei vizaţi în anchetă ar fi Olimpia Moica, fostă directoare a Fabricii AEM din Timişoara, soţul acesteia şi o colaboratoare.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Olimpia Moica, soţul acesteia şi executivul fabricii, cu complicitatea unor angajaţi, ar fi fraudat societatea, în perioada 2011 - 2017. Practic, ar fi fost falsificată situaţia economică reală a firmei. Au fost trecute în contabilitate peste 800.000 de contoare ca fiind marfă finită pe stoc, însă acestea nu existau fizic. Mai mult, fosta directoare i-ar fi recompensat pe membrii grupului cu prime pentru performanţe economice, iar o parte din aceste sume s-ar fi întros la familia ei, în baza unor contracte de împrumut fictiv, susţin surse din rândul anchetatorilor citate de News.ro.

Banii pentru funcţionarea Fabricii AEM au fost creaţi prin credite, prin neplata furnizorilor, precum şi cu ajutorul unor clienţi care ar fi plătit în avans o marfă ce nu exista. Pe toată perioada derulării fraudei, obligaţiile financiare către stat au fost achitate sistematic.

Olimpia Moica a condus Fabrica AEM timp de 15 ani.

În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunile de constituire de grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare, înşelăciune şi prezentarea acţionarilor cu rea-credinţă a unei situaţii financiare inexacte pentru ascunderea situaţiei reale, iar mai multe persoane ar urma să fie duse la audieri.