Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat definitiv luni la un an de închisoare cu suspendare, după a refuzat să sufle în etilotest și să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce s-ar fi urcat băut la volan. În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un alt dosar penal, după ce și-a umilit fiica și a filmat-o în timp ce o pedepsea ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

Traian OgagauFoto: Captura video

Apelul formulat de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, a fost respins, luni, de Curtea de Apel Cluj, scrie Agerpres. Decizia este definitivă.

Dosarul privind refuzul de a i se preleva mostre biologice a fost înregistrat la Judecătoria Năsăud în decembrie 2018, iar sentinţa a fost dată după un an şi jumătate.

Potrivit deciziei publicate pe site-ul judecătoriei, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

Incidentul s-a petrecut în anul 2016. Atunci, primarul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze probe biologice, conform presei locale.

Traian Ogâgău a câştigat, în urmă cu două săptămâni, cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Traian Ogâgău a fost exclus din PNL și a devenit independent, din cauza unor probleme penale, dar, cu toate acestea, a fost susținut de PNL.

În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un alt dosar penal, pentru rele tratamente aplicate fiicei sale minore, după ce și-a umilit fiica de 9 ani și a filmat-o în timp ce o pedepsește ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

De asemenea, primarul din Sângeorz-Băi are un alt dosar penal după ce i-a dat pe semnătura sa tatălui său un teren pentru a-și pune niște stupi, fără a trece decizia prin consiliu. În primă instanță el a fost condamnat pentru conflict de interese la un an de închisoare cu suspendare.