Alianța USR PLUS Cluj și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie, deputatul Emanuel Ungureanu pierzând un loc eligibil pentru viitorul legislativ în timp ce Mihai Goțiu a pierdut prima poziție pentru Senat. Atât lista pentru Camera Deputaților cât și Senat este deschisă de membri PLUS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alegerile interne pentru desemnarea candidaților USR-PLUS Cluj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au avut loc duminică, votul desfășurându-se online, într-un sistem asemănător votului aplicat la Eurovision.

Potrivit unui comunicat de presă remis de USR-PLUS Cluj, candidații desemnați din partea filialei locale pentru alegerile parlamentare sunt:

Senat

1. Bordei Cristian

2. Goțiu Mihai

3. Elek Levente

4. Petrescu Manuela

Camera Deputaților

1. Murariu Oana

2. Băltărețu Viorel

3. Molnar Radu

4. Ciubucă Elena - Loredana

5. Ungureanu Emanuel

6. Nan Alexandrina - Ioana

7. Meșter Alina - Maria

8. Rigman Ciprian - Doru

9. Chirilă Radu - Ioan

10. Botoroagă Cornel

Avocata Oana Murariu în vârstă de 32 de ani, membră PLUS Cluj, este pe prima poziție pentru Camera Deputaților, ea fiind urmată de Viorel Băltărețu, un om de afaceri clujean în vârstă de 43 de ani, de asemenea membru PLUS. Pe poziția a treia s-a clasat un membru USR, Radu Molnar.

La Senat, lista este deschisă de Cristian Bordei, un economist în vârstă de 53 de ani, de asemenea membru al partidului condus de Dacian Cioloș. Senatorul Mihai Goțiu se poziționează de abia pe locul al doilea, cu șanse minime de a prinde un nou mandat.