Circa 40 de persoane neidentificate au atacat cu "mortiere" de artificii în noaptea de sâmbătă spre duminică un comisariat de poliţie situat într-o suburbie a Parisului, fără a răni pe cineva, au informat surse poliţieneşti, citate de AFP.

Atac in Paris (screenshot)Foto: Hotnews

"Atac violent noaptea trecută asupra secţiei de poliţie din Champigny-sur-Marne cu mortiere şi mai multe proiectile. Niciun poliţist nu a fost rănit", a scris pe Twitter cartierul general al poliţiei din Paris, citat de Reuters.

Într-un alt tweet, prefectul poliţiei din Paris, Didier Lallement, şi-a exprimat "sprijinul pentru poliţiştii vizaţi de aceste acte intolerabile", a relatat AFP. Totodată, un sindicat din poliţie, Alliance, a denunţat acest atac.

"A sosit de mult vremea ca poliţia să se sesizeze în legătură cu violenţele comise împotriva forţelor de ordine (...). Nimeni nu respectă forţele de ordine, iar din nefericire guvernul nu a reuşit să inverseze această tendinţă. Ce ar trebui să se întâmple pentru ca guvernul să se angajeze să-şi protejeze forţele de ordine?", a reacţionat delegatul general al sindicatului, Frederic Lagache, potrivit Agerpres.

Poliţia a postat un video în care putea fi observat un tir de "mortiere" de artificii în direcţia secţiei de poliţie din Champigny-sur-Marne, situată la circa 15 kilometri sud-est de centrul Parisului. Persoane înarmate au încercat să forţeze intrarea în secţie, însă fără succes. Nimeni nu a fost arestat, dar în imagini puteau fi observate geamuri sparte şi maşini afectate.

Motivul atacului, al treilea în doi ani asupra acestei secţii de poliţie, nu era imediat clar. Secţia este situată într-o zonă cunoscută pentru traficul de droguri. "A fost un atac organizat de circa 40 de oameni care căutau să provoace bătaie. Timp de câteva zile au existat tensiuni cu oameni care păreau să dorească să se lupte cu poliţia. Este un sentiment antipoliţie. Nu am fost departe de un dezastru", a declarat primarul din Champigny, Laurent Jeanne, postului BFM.

Potrivit AFP, incidentele au început cu puţin înainte de miezul nopţii şi s-au încheiat o oră mai târziu.