Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, întrebat despre propunerile privind dispunerea carantinei pentru o perioadă de 30 de zile, că închiderea țării nu este o soluție, adăugând că important este ca oamenii să respecte restricțiile deja existente și să se gândească la cei care nu mai sunt printre noi din cauza pandemiei de coronavirus.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

Întrebat despre situația îmbolnăvirilor, ministrul a spus că ar fi mai puține cazuri de îmbolnăviri decât sâmbătă, dar și numărul de teste este redus. El a refuzat însă să dea cifre, precizând că trebuie să vină datele oficiale.

Ministrul a mai decarat că el recomandă purtarea măștii peste tot în București, dar o decizie în acest sens va fi luată zilele următoare.

”Nu știu dacă România își mai permite un lockdown, după cum nu știu dacă fiecare dintre noi își mai permite un lockdown”, a mai spus el, într-o intervenție la Digi24.

Tătaru a insistat însă că trebuie respectate regulile deja impuse privind purtarea măștii și distanțarea socială.

Despre situația din Capitală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că deocamdată nu sunt discuţii legate de carantinarea Bucureştiului.

"După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (pentru situaţii de urgenţă - n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului", a spus ministrul Sănătăţii.