Câteva sute de oameni au participat sâmbătă, în Piața Universității, la un protest împotriva măștilor, scandând ”Libertate” și având o pancartă pe care scrie ”Guvernele ucid mai mult decât Covid”.

protest antimasca Piata UniversitatiiFoto: Captura video

Participanţii, unii cu copii alături, au criticat măsurile luate de autorităţi.

Protestatarii au avut steaguri tricolore, în mare parte nu au purtat mască şi nu au respectat distanţarea socială.

Ei au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern şi au scandat "Libertate", "Ruşine, ruşine să vă fie" şi "Copiii noştri nu-s cobaii voştri", relatează Agerpres.

La faţa locului au fost prezente mai multe echipaje de jandarmi.

Sâmbătă a fost înregistrat un număr record de noi cazuri de COVID-19 - 3.517, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 29.284 de teste la nivel naţional.

În Bucureşti, conform GCS, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,39.

ERATĂ:

Dintr-o eroară, în ziua evenimentul am relatat că protestul ”pare să fi fost organizat de Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un grup ultraortodox.”

Precizăm că, potrivit Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, acțiunea a fost organizată de ”Starea de Libertate”, grup descris ca reunind ”cetățenii care denunță măsurile exagerate anti-covid, în detrimentul desfășurării normale a activitățile economice, educaționale, de sănătate, etc.”

De asemenea, precizăm că Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe se prezintă ca ”organizație creștina în care se adună români care au ca valori principale dragostea de Dumnezeu, Neam și Țară”.