Dosarul Revoluției: Instanța supremă exclude mai multe probe / Dosarul s-ar putea întoarce la Parchet

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 9 octombrie 2020, 13:52 Actualitate | Esenţial


Ion Iliescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Instanța supremă a constatat vineri ”neregularitatea” rechizitoriului întocmit de Secția Parchetelor Militare în Dosarul Revoluției, prin care în 5 aprilie 2019 au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus. Magistrații ICCJ au exclus mai multe probe de la dosar și dau procurorilor militari un termen de 5 zile în care să remedieze "neregularitățile" și să decidă dacă cer restituirea dosarului sau mențin hotărârea de trimitere în judecată.

Decizia ICCJ nu este definitivă.

„Transmite încheierea motivată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secției Parchetelor Militare, pentru ca, în conformitate cu dispozițiile art. 345 alin. 3 Cod procedură penală, în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare și să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților ori solicită restituirea cauzei”, potrivit deciziei instanței.

Înalta Curte a constatat „nelegalitatea <depozițiilor> persoanelor ascultate în fața Comisiilor senatoriale și care au dobândit calitatea de suspecți/inculpați în cauză”, precum și „nelegalitatea administrării unor depoziții de martori/persoane vătămate, după redeschiderea urmării penale în cauză”. În această ultimă categorie intră, printre altele: Rapoartele întocmite de Comisia Senatorială privind evenimentele din decembrie 1989, Sinteza aspectelor ce rezultă din analizele efectuate de parchetul militar în perioada 1990-1994 în cauzele privind evenimentele din decembrie 1989, punctul de vedere preliminar al SRI privind evenimentele din decembrie 1989, Documentarul privind Marele Stat Major din cadrul M.Ap.N., „Cartea revoluției române. Decembrie 1989” de Sergiu Nicolaescu.

Totodată, instanța exclude din materialul de urmărire penală:
 • actele intitulate „declarații” ce conțin relatările făcute de Gelu Voican Voiculescu și Ion Iliescu în fața Comisiei Senatoriale;
 • Rapoartele întocmite de Comisia Senatorială privind evenimentele din Decembrie 1989 și documentele ce au stat la baza întocmirii acestora;
 • Sinteza aspectelor ce rezultă din analizele efectuate de parchetul militar în perioada 1990-1994 în cauzele privind evenimentele din decembrie 1989;
 • punctul de vedere preliminar al S.R.I. privind evenimentele din decembrie 1989;
 • documentarul privind Marele Stat Major din cadrul M.Ap.N.;
 • „Cartea revoluției române. Decembrie 1989” de Sergiu Nicolaescu;
 • documentele de arhivă ale Statului Major General privind evenimentele din decembrie 1989 cu referire la acțiunile întreprinse de Direcția de Cercetare a Armatei pentru perioada 17.12.-31.12.1989, datate mai 1991”.
Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă de procurorii militari în luna aprilie 2019, în proces fiind citate peste 5.000 de părţi civile. Procesul a fost blocat mai bine de un an, pentru discutarea unor cereri şi excepţii ridicate de părţile din dosar.
-------------------------------

În 5 aprilie 2019, în dosarul Revoluției, trimis instanței după aproape 30 de ani, timp în care a fost închis și redeschis de mai multe ori, au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii doar trei inculpați - fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus. Parchetul General preciza atunci că pentru întocmirea rechizitoriului Secției Parchetelor Militare au fost administrate, în principal, probe obţinute după 13 iunie 2016, dată la care judecătorul de cameră preliminară de la instanța supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Parchetul General preciza atunci că pentru întocmirea rechizitoriului Secției Parchetelor Militare au fost administrate, în principal, probe obţinute după 13 iunie 2016, dată la care judecătorul de cameră preliminară de la instanța supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Acuzațiile procurorilor:

În urma cercetărilor s-a constatat că începând cu 22 decembrie 1989, ora 16.00, întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum și Gărzile Patriotice s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. - format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu - a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român.

Ancheta a relevat că pentru atingerea acestor scopuri, începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989 ar fi fost lansată o amplă şi complexă activitate de inducere în eroare (diversiuni şi dezinformări), coordonată de unii componenţi ai Consiliului Militar Superior (structură aflată în subordinea C.F.S.N.), acceptată şi asumată de factorii decizionali ai C.F.S.N. Din Consiliul Militar Superior au făcut parte general locotenent Atanasie Victor Stănculescu, general de armată Nicolae Militaru şi şefi de direcţii militare.

Pentru a evita tragerea la răspundere penală ca urmare a represiunii existente până la 22 decembrie 1989, vârfurile decizionale ale Ministerului Apărării (persoanele care au îndeplinit funcţia de ministru al apărării, şefii direcţiilor militare şi şeful aviaţiei militare) ar fi declanşat şi coordonat inducerea în eroare, în virtutea unei înţelegeri cu noua forţă politică a ţării. Acest veritabil pact ar fi fost benefic ambelor părţi, pentru factorii de decizie ai M.Ap.N. a însemnat impunitatea dorită, iar pentru factorii de decizie ai C.F.S.N. a însemnat garantarea preluării puterii politice, menţinerea la putere, dar şi legitimarea în faţa poporului român.

Cercetările au vizat faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.

Psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22 decembrie 1989, un număr de 862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00).

Totodată, ancheta a stabilit că aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.

Probatoriul arată că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor.

Totodată, inculpatul Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane. La 23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor aparţinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la rănirea unor persoane. A emis şi alte ordine militare, conduite care în afara rezultatelor concrete enunţate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.

Urmarea imediată a acestor conduite a fost complexă, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui număr mare de persoane şi ar fi generat o stare de pericol pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile de pe întregul teritoriu al României.

A fost dispusă clasarea cauzei:
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Ceauşescu Nicolae - fost preşedinte al României, pentru conduitele constatate în intervalul 16.12.1989 – 22.12.1989 (orele 12:06), întrucât există autoritate de lucru judecat, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Vlad Iulian - fost şef al Departamentului Securităţii Statului şi Postelnicu Tudor – fost ministru de interne, pentru conduitele constatate în intervalul 16.12.1989- 22.12.1989, întrucât există autoritate de lucru judecat, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Milea Vasile – fost ministru al apărării, pentru conduitele constatate în intervalul 17.12.1989-22.12.1989, întrucât a survenit decesul acestuia, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Militaru Nicolae – fost ministru al apărării, Stănculescu Atanasie Victor – fost ministru al apărării şi Dumitrescu (Cico) Emil – fost membru al C.F.S.N. şi ministru, pentru conduitele constatate în intervalul 22.12.1989-31.12.1989, întrucât a survenit decesul acestora, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Eftimescu Nicolae – fost şef al Direcţiei Operaţii din Marele Stat Major al Armatei şi Hortopan Ion - fost comandant al Comandamentului Infanterie şi Tancuri (C.I.T.), pentru conduitele constatate în intervalul 22.12.1989-31.12.1989, întrucât a survenit decesul acestora, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii de către Brucan Silviu – fost factor decizional al C.F.S.N., pentru conduitele acestuia, constatate în intervalul 22.12.1989-31.12.1989, întrucât a survenit decesul acestuia, cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale,
 • cu privire la conduitele numiţilor Mocanu Mircea – fost comandant al Comandamentului Apărării Antiaeriene a Teritoriului (C.A.A.T.) şi Dinu Ştefan - fost şef al Direcţiei Informaţii din Marele Stat Major (D.I.A.), întrucât nu există probe concludente în sarcina acestora cu privire la existenţa infracţiunilor contra umanităţii
 • cu privire la conduitele numiţilor Roman Petre – fost prim-ministru al Guvernului României, Brateş Teodor – fost redactor şef în cadrul T.V.R. şi Toma Ioan – fost ministru al tineretului, deoarece în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că nu există în sarcina acestora probe concludente cu privire la săvârşirea infracțiunilor contra umanităţii
 • cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat de către Igreţ Viorel – fost prim secretar al Comitetului Judeţean de Partid Mureş, având în vedere că în sarcina acestuia nu există probe concludente pentru săvârşirea acestei infracţiuni sau a altei infracţiuni prevăzută de legea penală.
 • Rechizitoriul întocmit de Secția Parchetelor Militare (12 volume – 3280 de file) urmează să fie înaintat luni Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţă competentă să judece cauza în fond, însoţit de trei copii certificate şi de dosarul cauzei (3.330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost administrate după data de 13 iunie 2016).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5443 vizualizari

 • +26 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 octombrie 2020, 13:57)

  [anonim]

  • +22 (24 voturi)    
   se tergiverseaza (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:55)

   wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui

   se asteapta sa nu mai existe fizic toti criminalii de la revolutie! si apoi sa se inchida dosarul! cei care au tras la revolutie, acum se bucura de pensiile lor speciale si de o batranete fara giji! un popor de mamaligari care nu poate ridica capul din pamant!
  • +16 (16 voturi)    
   Stimate domn, (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:11)

   Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui

   traim cu speranta ca o sa-l vedem cazat la ,,vila Dragnea´´,dar daca o mierleste maine,vom vedea cava avea parte de funeralii nationale,cu Danut si inca vreo 70 de popi,ca doar a fost sef de stat votat cu mare entuziasm si admiratie de gloata!Ar fi cea mai mare si usturatoare palma pe obrazul tarii...........Tare as vrea sa ma insel!
 • +20 (22 voturi)    
  Generalul Dan Voicea a ingropat dosarul Revolutiei (Vineri, 9 octombrie 2020, 13:59)

  Kivek [utilizator]

  1. aia nu a fost revoluitie dar trecem peste denumire

  2. Un procuror militar cu grad de colonel a fost pus sa investigheze toata revolutia cu crimele ei. Dupa cativa ani de investigatii (tineti minte, 1 singur om au pus pe toata treaba) vine asta Dan Voinea si ne spune: EVRIKA, am gasit vinovatii si trimit dosarul la judecata

  Dan Voinea a fost inintat in grad la General si scos la pensie SPECIALA, il doare la pateu e bine mersi.

  Dosarul ala e de fapt facut in asa fel incat sa fie imposibil de deslusit la timp asa ca faptele se vor prescrie
  • -6 (6 voturi)    
   Dosarele se mai fac si prin probe care nu exista (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:53)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Asa cum a constatat instanta suprema.

   Procurorul are intentia de a acuza si sa plece de la prezumtia de vinovatie, dar asta nu inseamna neaparat ca orice acuzatie este reala.

   Si evident ca daca pleci de la premise gresite ajungi la concluzii eronate.

   Avand in vedere ca procurorii sunt inaintati in grad in functie de dosarele facute, este evident ca este in interesul lor personal sa faca cat mai multe dosare penale, asta chiar cu deformarea realitatii din cadrul acelui dosar.
   • +5 (5 voturi)    
    Ha! Ha! Asta a vrut sa fie o gluma? (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:42)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    De acord ca pot fi introduse in dosare si probe false. Dar explica te rog cum poate ICCJ-ul, intr-o analiza de cateva ore (hai zile) sa determine daca probele sunt false? Mai ales ca ei nu au si organe de ancheta ca sa audieze martori, laboratoare de analize gen CSI care sa verifice probele, etc. Nu ar trebui sa se ajunga la proces, pentru ca avocatii apararii sa DEMONSTREZE ilegalitatea probelor, falsitatea lor cu contra-audieri de martori, contra-analize a probelor? Ca nu cred ca procurorii sunt chiar asa de prosti incat sa puna la dosar probe false care sar in ochi la prima vedere (gen o marturie a lui Stefan Cel Mare!).
  • +3 (3 voturi)    
   Teoretic crimele, omorurile in masa (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:35)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   crimele impotriva umanitatii si altele, nu se prescriu. Dar mai stii, poate urmeaza o noua modificare a codului penal, a legilor in sensul asta...
   • -1 (1 vot)    
    natura (Vineri, 9 octombrie 2020, 18:49)

    Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    Se prescriu natural prin moartea acuzaților. Asta se așteaptă aici și nu mai au mult.
    • 0 (0 voturi)    
     Asta nu se cheama prescriere (Vineri, 9 octombrie 2020, 19:39)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

     Dar dupa cum ziceam, daca se lungeste suficient de mult, oricum nu va mai fi un proces corect chiar daca nu sunt inca morti.
 • +31 (31 voturi)    
  Anno Domini 2200 (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:00)

  un domn [utilizator]

  Instanta Se Pronunta ca Ion Ilescu este Vinovat...
 • +23 (25 voturi)    
  Întâi să moară vinovații (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:02)

  BEDE [utilizator]

  Întâi să moară vinovații, apoi poate se va face public adevărul.
  Minunata justiție românească lucrează în așa fel încât să se prescrie faptele care sunt prescriptibile...
 • +20 (24 voturi)    
  Mdeah... (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:12)

  Nea Hoisan [utilizator]

  Hai, ca daca se mai gandesc mult astia, vor ajunge la concluzia ca iliescu/voican & co erau in concediu, in Brazilia, in zilele Revolutiei. La mai mare!
  • +1 (9 voturi)    
   hehe (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:02)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Nea Hoisan

   Da ce patisi hoisane (pandelica nash) te-au pus rusii sa-ti schimbi iar actele?
   • -5 (5 voturi)    
    Mdeah... (Vineri, 9 octombrie 2020, 16:03)

    Nea Hoisan [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    Lasa-ma sa ghicesc: esti blond? Din cap pana-n picioare? Sau inteligent asimptomatic, poate?...
 • +23 (25 voturi)    
  as (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:16)

  Ilidia [utilizator]

  O sa o tot tina in "amanari" pana moare Ilici Iliescu , pe care, culmea, il vor ingropa cu onoruri militare ca fost sef de stat...
 • +19 (21 voturi)    
  Evident (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:17)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Criminalul Iliescu va scapa curat si va fi tinut minte de slugile lui ca un mare erou... incet, incet, ne intoarcem cu Justitia in perioada Iliescu - Nastase.

  Ma astept ca Belarus, Ungaria, Turcia sa ia lectii de la noi la un moment dat.
 • +24 (26 voturi)    
  RUSINE (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:32)

  nginx [utilizator]

  Au fost omorati oameni si nimeni nu e la puscarie.
  • +12 (14 voturi)    
   astia primesc pensii speciale (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:44)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui nginx

   ca sa-si bata joc de noi!
   mi-e SCARBA de tara asta!
  • +9 (9 voturi)    
   Mai bine (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:13)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui nginx

   ar fi stat acasa, bietii de ei, i-au omorat degeaba si oricum planul sa schimbarii regimului tot iesea, si fara sa omoare atatia oameni.
   • +6 (8 voturi)    
    Planul iesea sigur, dar vezi tu, (Vineri, 9 octombrie 2020, 16:08)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

    Iliescu nu facea parte din el. De asta a fost nevoie de atata carnagiu, sa isi consolideze Iliescu puterea.
    CIA si MI6 nu l-au vrut pe Iliescu sub nicio forma, dar batranul KGB-ist le-a tras-o.
    Ma rog, ca om care am trait revolutia il gasesc mai vinovat pe Iliescu decat pe Ceausescu pentru ca grosul mortilor a fost dupa 22 dec, nu inainte.
  • +2 (4 voturi)    
   au gasit cativa tapi ispasitori, dar nu (Vineri, 9 octombrie 2020, 16:04)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui nginx

   suficienti: Ceusescu, generalii Chitac si Atanasie Stanculescu...Insa marele si principalul vinovat (adica Ion Iliescu) este inca liber, si tare cred eu ca asa va ramane pana cand il cheama Cel de Sus la ceruri.
 • +18 (22 voturi)    
  daca dosarul se intoarce la parchet, atunci (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:33)

  bancher [utilizator]

  este clar: Iliescu nu mai prinde judecata legala. Poate pe cea divina, a celui de Sus sa o mai prinda...
 • +10 (12 voturi)    
  Gata,s-a terminat! (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:36)

  Rescator [utilizator]

  Bolșevicii de la ICCJ au pus o mare cruce pe
  Dosarul așa-zisei Revoluții.Vorba aia ,morții cu
  morții,iar politrucii roșii cu demnitățile,vilele și averile
  furate.
  • 0 (2 voturi)    
   Inca nu, (Vineri, 9 octombrie 2020, 16:09)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   Parchetul Miliar are timp 5 zile ca sa refaca dosarul, si sa il redepuna la judecatorie. Daca lucreaza si noaptea, au timp sa il refaca. Daca nu vor (ceea ce se poate), dosarul se intoarce la parchet si gata, Iliescu e scapat...
 • +6 (8 voturi)    
  alo (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:42)

  sorvas [utilizator]

  pai aia de la instanta suprema oare nu sunt tot fosti securisti? toti astia batrani ajuns prin pozitii de varf, de orice natura, au sanse bune sa fie fost securisti...

  de ce sa se grabeasca sa-l condamne pe omul pentru care simt recunostinta sau nostalgie :| face sens, nu?
 • +14 (14 voturi)    
  circula un banc (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:43)

  debrid [utilizator]

  La Revolutie s-a tras in aer si oamenii au tras aer in piept.
 • +10 (12 voturi)    
  e nu e nici o graba (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:44)

  liviu_ [utilizator]

  cand se sarbatoresc 100 de ani de la moartea lui iliescu poate incepe si judecata in cazul asta!

  cat se tergiverseaza acest caz dovedeste 2 lucruri:
  1 - justitia E UN KKT !
  2 - criminalii de la revolutie inca sunt pe cai mari!
 • +6 (8 voturi)    
  joc de glezne (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:45)

  periscop [utilizator]

  sau bătuta pe loc, mai exact : bătuta de joc!
 • +9 (11 voturi)    
  Atat judecatorii cat si procurorii (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:07)

  Bradisor [utilizator]

  sunt platiti f. bine din banii romanilor se pensioneaza de tineri cu pensii nesimtite si nu fac nimiRUSINE!.TREBUIE gasita o solutie sa raspunda pt .e fac CSM este tot ca ei.
 • +7 (11 voturi)    
  Fotografia (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:15)

  Alexa.99. [utilizator]

  pe care ati pus-o la articol a stricat ziua multora dintre noi.
 • +9 (11 voturi)    
  crede cineva ca se va afla adevarul vreodata ? (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:15)

  inmono [utilizator]

  Dupa 30 de ani e tot mai greu sa gasesti martori, dovezi etc. Treaba asta o sa fie lungita pana mor toti cei implicati, iar dupa se publica o varianta "oficiala" a evenimentelor. Eu mi-am pierdut speranta ca Iliescu vede inchisoarea ptr revolutie sau mineriade, si-a asigurat spatele cu ceva. Trebuia sa fie inchis de ani de zile.
  • +2 (4 voturi)    
   S-a lucrat prost.. (Vineri, 9 octombrie 2020, 16:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui inmono

   Pai cum sa dai tu anunt, ca procuror, sa vina martorii de la Mineriade si Revolutie sa dea declaratie la parchet...e de rasul curcilor.
  • -1 (1 vot)    
   Nu numai gasitul martorilor e o problema (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:49)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui inmono

   Ci si credibilitatea marturiilor. Si asta nu din vina martorilor, ci a timpului ce trece. Eu unul nu-mi amintesc nici macar ce am mancat intr-o anumita zi din luna trecuta, deci ce sanse sunt sa-mi amintesc niste detalii de acum 25-30 ani? Probleme majore da, dar detalii? Ori intr-un proces, detaliile sunt extrem de importante.
 • +5 (9 voturi)    
  umilința supremă a poporului român (Vineri, 9 octombrie 2020, 15:28)

  Mateiul [utilizator]

  ne este furată ultima șansă de a se face dreptate pentru ce s-a întâmplat în '89. actul de justiție are mai mult o valoare simbolică în momentul de față, iar cei care se ocupă de acest proces sunt toți români. e formidabil ce se încearcă
 • +1 (1 vot)    
  ... (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:44)

  Dor-El [utilizator]

  "Zi de zi voi vreti sa mor dar eu sunt nemuritor" - Ion Iliescu
 • +1 (1 vot)    
  Previziune (Vineri, 9 octombrie 2020, 21:17)

  Dilematic [utilizator]

  Ancheta in acest dosar deosebit de complex si dificil nu se va finaliza inainte de disparitia fizica a inculpatilor aflati inca in viata.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by