Poliția Capitalei anunță că a aplicat amenzi de 21.500 lei după ce într-un club din București a fost organizată o petrecere fără respectarea normelor sanitare de protecție împotriva coronavirusului. O înregistrare video de la petrecere, cu zeci de persoane dansând înghesuite și fără măști, a fost distribuită de Facebook.

Petrecere club BucurestiFoto: Captura video Facebook

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public privind desfășurarea unui eveniment pe terasa unui club din sectorul 1 al municipiului București, vă aducem la cunoștință următoarele: A fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 10.000 de lei, organizatorului evenimentului, conform HG. nr. 782 din 2020, precum și o altă sancțiune contravențională, tot în cuantum de 10.000 de lei, administratorului societății comerciale, în spațiul căreia a avut loc evenimentul”, a informat miercuri Poliția Capitalei, într-un comunicat remis presei.

De asemenea, mai spune Poliția, „a fost aplicată și o sancțiune contravențională, conform Legii nr. 61/1991, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, sancțiune în valoare de 1.500 de lei”.

„Totodată, se continuă verificările, pentru identificarea și sancționarea participanților, care au încălcat normele de protecție sanitară”, precizează Poliția Capitalei în comunicat.

În imaginile distribuite pe rețeaua de socializare apar zeci de persoane care dansează fără să păstreze vreo distanță sau să poarte măști de protecție.

„Pentru asta imi petrec 8 h/zi la locul de munca purtand masca si viziera? Pentru asta stau toti elevii cu masca, pana la 8-9 ore pe zi? Pentru asta s-a trecut la invatamantul hibrid, in care ai parte educatie din 2 in 2 saptamani?” - spune persoana care a postat imaginile pe Facebook, menționând că este vorba despre clubul Nuba din București, iar petrecerea ar fi avut loc sâmbătă seară.