Unu din 6 pacienți nou înregistrați cu COVID-19 este bucureștean, iar noile cazuri din Capitală și Iași cumulează puțin sub un sfert din totalul pacienților noi, arată datele transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai puține cazuri nou depistate au fost în Covasna și Călărași (câte 13). Jumătate din noii pacienți provin din 10 județe: București, Iași, Alba, Timiș, Prahova, Cluj, Constanța, Brașov, Vaslui și Dolj

Foto:

Dacă ne uităm la totalul numărului de pacienți depistați cu COVID-19, Capitala este de departe pe primul loc (peste 14% din totalul celor infectați), urmată de Suceava (4,8%) Brașov (4,6% din total), Prahova (4,5%) și Iași (4,15%).

Această explozie a numărului de cazuri este și o consecință a nerespectării regulilor impuse de autorități. De altfel, autoritățile au aplicat, în ultimele 24 de ore, 3.401 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 537.823 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, marţi, trei infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.903 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.339 la linia TELVERDE deschisă special pentru informarea cetăţenilor.