Impulsionare a schimburilor comerciale și a investițiilor, deschiderea unui consulat onorific al României în regiune, încheierea unui Memorandum de înfrățire între Vigo și un oraș din România, cooperare în sectoare industriale precum construcțiile navale și cel al componentelor auto și în domeniul infrastructurii portuare, și deschiderea unui Lectorat de limba română la Universității din Santiago de Compostela. Acestea au fost unele dintre principalele teme pe care le-a avut ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, in timpul unei vizite de două zile la Comunitatea Autonoma Galicia, unde s-a întâlnit cu președintele Guvernului, Alberto Núñez Feijóo, primarii din Santiago Compostela și Vigo, precum alte autorități, a informat Biroul Diplomatic pe Facebook.

Reuniunea Ambasadorului României cu președintele Autorității Portuare Vigo Foto: Ambasada Romaniei in Spania

Cu președintele Guvernului din Galicia “au fost discutate posibilitățile concrete de colaborare în diverse domenii, mai ales cel economic, analizandu-se modalitățile de impulsionare a schimburilor comerciale și a investițiilor. De asemenea, un punct important al discuției l-a reprezentat dezvoltarea cooperării descentralizate, dar și deschiderea unui consulat onorific al României în regiune cu scopul de a dezvolta relaţiile comerciale şi culturale și a consolida coeziunea şi cunoaşterea reciprocă”, scrie Ambasada pe Facebook.

Feijóo și-a exprimat întreaga deschidere pentru cooperarea cu Ambasada României și Consulatul General al României la Bilbao (care are în jurisdicție și Regiunea Galicia) în vederea promovării şi concretizării iniţiativelor misiunii diplomatice. Ambasadorul român a transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat comunităţii românești (aproximativ 11.000 de persoane), foarte bine integrată în regiune, pe durata actualei pandemii de Covid-19.

Citeşte continuarea pe Presshub.ro.