Sean Conley, doctorul personal al președintelui american Donald Trump și fost ofițer al Marinei SUA, a fost decorat de armata română după ce a salvat viața unui soldat român din Afganistan.

Sean Conley, medaliat de Statul Major General românFoto: military.wikia.org

Doctorul Sean Conley a fost medaliat de Statul Major General Român, în 2014, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei din România.

Conley a luat parte la operaţiunea ISFA şi a depus eforturi remarcabile, pentru a sprijini medical militarii români. El a salvat viaţa unui soldat român, rănit de un dispozitiv exploziv, în 2014, în cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, petrecut în Afganistan.

Conley a fost cel care i-a administrat lui Trump, la sfârșitul lunii mai, un tratament preventiv de două săptămâni cu hidroxiclorochină.

Ce spune medicul personal al președintelui SUA, după ce acesta a fost testat pozitiv cu coronavirus:

”Președintele și Prima Doamnă sunt amândoi bine la acest moment, și intenționează să rămână în reședința din Casa Albă în timpul recuperării. Eu și echipa medicală de la Casa Albă vom menține o supraveghere vigilentă și apreciem sprijinul acordat de unele dintre cele mai bune instituții și cadre medicale din țară. Vă asigurăm că ne așteptăm ca președintele să continue să-și desfășoare activitatea fără întreruperi în timpul recuperării.”