Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anunțat că scoate la licitație, în premieră, monede virtuale - Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH).

HotNews.roFoto: Hotnews

ANABI a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, că organizează două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), iar pentru a putea participa la licitație este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitații online a ANABI.

Monedele virtuale au fost indisponibilizate într-un dosar penal de înșelăciune, iar măsura de scoatere la licitație a fost dispusă de Parchetul Judecătoriei Ploiești.

"Având în vedere natura bunului mobil scos la licitație, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenției, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacționare de monedă virtuală. Platforma trebuie să aparțină unei entități juridice care se supune normelor legislative privind funcționarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică. Totodată, respectiva platformă trebuie sa aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip “cunoaștere a clientelei” (KYC - know your customer) și să respecte procedurile și standardele interne și internaționale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor", precizează ANABI.