Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunțat că va depune plângere penală împotriva conducerii Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai” pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că nu ar fi raportat un caz Covid-19.

Colegiul Naţional Gheorghe ŞincaiFoto: Hotnews

Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea unor părinţi ai copiilor înscrişi la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", membrii Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au efectuat, joi, un control în urma căruia s-a constatat faptul că persoanele din conducerea unităţii de învăţământ nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare, relatează Agerpres, citând un comunicat de presă al Primăriei.

"Potrivit informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de ieri, 30 septembrie. Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale şi sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor", precizează comunicatul administraţiei locale.

De asemenea, conform sursei citate, având în vedere faptul că în timpul activităţii angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de vineri, plângeri penale pentru ultraj.

"Având în vedere nevoia de a gestiona în timp util toate măsurile preventive şi de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, adresăm conducătorilor tuturor unităţilor de învăţământ un apel la responsabilitate şi rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor şi al angajaţilor şcolilor", se mai arată în comunicatul citat.