​23 de persoane, reprezentând toate partidele, vor fi audiate, după ce în cazul a șapte din cele 473 de procese verbale găsite asupra unui candidat PSD la consiliul local al sectorului 1 sunt semne de întrebare în privința corectitudinii completării. Cei 23 au semnat documentele. Anunțul a fost făcut joi de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Marcel VelaFoto: Agerpres

„Primul eveniment (legat de procesele verbale-n.r.) a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. MAI a înaintat către Parchetul din cadrul sectorului 1 acest dosar la care lucrează doi procurori alături colegii din MAI și din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate și 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor”, a declarat ministrul.

Legat de scandalul în care apar mai multe persoane care ar umbla la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului Electoral Sector 1, el a precizat că în depozitul cu buletinele de vot se aflau președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL (partidul lui Dan Voiculescu), cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura.

"Confirm că în urma analizelor cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura", a precizat Vela. El a spus că a văzut un atac constant asupra MAI, deși, conform Legii 115/2015, ministerul este implicat în desfăşurarea alegerilor doar în măsura în care asigură paza la secţiile de votare şi pe timpul transporturilor materialelor necesare procesului electoral, iar angajaţii ministerului intervin în proximitatea secţiilor de votare pentru menţinerea ordinii. El a spus că în scandalul de la Sectorul 1 primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unui apel la 112, iar MAI a înaintat acest caz Parchetului Sector 1. "MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea", a susținut Vela.