Fostul senator PNL Doina Tudor și soțul acesteia, Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, au fost achitați definitiv joi, de Curtea de Apel București, în procesul în care erau judecați pentru luare de mită și complicitate la luare de mită.

Daniel Tudor, acuzat ca a colaborat cu SecuritateaFoto: Agerpres (editat)

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia de achitare pronunțată de Tribunalul București în iunie 2018. Tot atunci, Tribunalul a ridicat şi sechestrul asupra sumelor de bani în lei şi valută, până la concurenţa sumei de 300.000 euro, din conturile lui Daniel George Tudor.

"(...) Respinge apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1237/8.06.2018 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, ca nefondat", este decizia pronunțată joi de Curtea de Apel.

Hotărârea este definitivă.

În acest dosar întocmit de DNA a fost judecat și fostul senator Ovidiu Marian, care a fost condamnat în 2017 la doi ani de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, "în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu".

În acest context, Daniel Tudor ar fi fost cel care trebuia să intervină pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Procurorii susţin că din suma cerută, Ovidiu Marian ar fi primit 500.000 de euro, din care şi-ar fi însuşit 200.000 de euro. Restul banilor "au fost remişi inculpatului Tudor Daniel George în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", precizează DNA într-un comunicat de presă transmis la acea vreme.

Ulterior remiterii sumelor de bani, Daniel Tudor a emis o decizie prin care "s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", mai arată DNA.

Doina Tudor a fost senator PNL.