Organizația ActiveWatch a cerut joi Consiliului Național al Audiovizualului să analizeze în regim de urgență „nuclearele” detonate recent de posturile Antena 3 și România TV, comentând că există „indicii temeinice că cele două televiziuni au fraudat, în formă continuată și agravantă, jurnalismul, bunul simț și interesul public”. Astfel, reprezentanții organizației nonguvernamentale fac trimitere la imaginile care ar fi arătat fraudarea alegerilor de la Sectorul 1 în favoarea candidatului USR PLUS Clotilde Armand.

CNAFoto: CNA

”Invităm Consiliul Național al Audiovizualului să analizeze, în regim de urgență și cu legea în mână, "nuclearele" pe care Antena 3 și România TV le-au detonat în ultima săptămână. Avem indicii temeinice că cele două televiziuni au fraudat, în formă continuată și agravantă, jurnalismul, bunul simț și interesul public”, se arată într-o postare pe Facebook.

Mesajul este însoțit de clarificările aduse de Biroul electoral al sectorului 1, în care se arată că persoanele surprinse în imaginile despre presupusa fraudare a scrutinului, cele care cărau sacii cu voturi, sunt angajate ale instituțiilor implicate în procesul electoral.