„Tentativa de fraudă a fost oprită în timp util și votul locuitorilor din Sectorul 1 nu a fost fraudat”, spune USR Sector 1 referitor la prinderea unui consilier PSD cu peste 400 de procese verbale în brațe, în condițiile în care la acel moment încă mai erau secții neînchise la BES1. Despre imaginile video apărute din interiorul BES1 unde erau ținuți sacii cu voturi, USR S1 spune că „sacii au fost manipulați exclusiv de personalul auxiliar al Biroul Electoral Sector 1” și că „sacul scos din sala cu voturi este un sac cu semnături, nu cu voturi, scos la cererea BES-ului pentru a se verifica procesele verbale. Acest sac a fost evident adus înapoi”.

Barbatul cu procesele verbaleFoto: Captura video

Precizările USR Sector 1 legate de scandalul de după scrutinul de duminică:

„Referitor la filmările difuzate pe cele două oficine ale PSD-ului, punctual:

1. Suspiciunile de fraudă au fost generate de prezența unui consilier PSD cu peste 400 de procese verbale în brațe în clădirea cu Biroul Electoral de Sector și, la fel de important, de descoperirea unor procese verbale în alb în cadrul Direcției de Salubrizare, aflată la etajul doi al clădirii respective. Poliția a preluat toate dovezile, inclusiv procesele verbale, iar în acest moment așteptăm rezultatele anchetei.

2. Rezultatele finale sunt extrem de apropiate de numărătoarea noastră paralelă (o diferență de 28 de voturi în defavoarea lui Clotilde), numărătoare bazată pe fotografii ale proceselor verbale din cele 166 de secții, astfel încât credem că tentativa de fraudă a fost oprită în timp util și votul locuitorilor din Sectorul 1 nu a fost fraudat. În plus, pentru a preveni alte tentative de fraudă, doamna Armand a publicat luni seara procesele verbale ale delegaților USRPLUS din secțiile care nu erau adăugate la momentul respectiv în sistemul AEP.

3. Înregistrările difuzate din interiorul sălii cu saci de voturi sunt din noaptea de luni spre marți, când BES a închis după miezul nopții. Sacii au fost manipulați exclusiv de personalul auxiliar al Biroul Electoral Sector 1, iar prezența consilierilor în acea incintă este permisă doar în prezența președintelui de birou.

4. Sacul scos din sala cu voturi este un sac cu semnături, nu cu voturi, scos la cererea BES-ului pentru a se verifica procesele verbale. Acest sac a fost evident adus înapoi.

Ultimele două puncte de mai sus pot fi confirmate de reprezentantul PSD din BES și șeful de serviciu juridic al Poliției Locale Sector 1, doamna Dunca Felicia Ancuța.

Dacă aveți nelămuriri punctuale, vă stăm la dispoziție în secțiunea de comentarii.”

Citește și: