Antena 3 a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane ar umbla, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1. Gabriela Firea a preluat imaginile pe pagina sa de Facebook și cere repetarea alegerilor, acuzând frauda, în timp ce Clotilde Armand, care și-a proclamat victoria la Primăria Sectorului 1, acuză la rândul său un ”Fake News” pentru că imaginile ar fi de la procesul de numărare a voturilor. Poliția a anunțat că a demarat verificări în acest caz.

Saci voturiFoto: Gabriela Firea

”Noaptea că hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sala. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Imaginile distribuite de Gabriela Firea ar fi fost surprinse, potrivit Antena 3, de camera de supraveghere din sala în care erau depozitați sacii cu voturile de la Sectorul 1, în clădirea Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1, și arată nişte persoane în interior alături de jandarmi. Imaginile ar fi fost înregistrate luni spre marți.

La rândul său, Clotilde Armand a reacționat pe pagina sa de Facebook la imaginile distribuite de Antena 3 spunând că televiziunea ”difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ''sustrag saci cu voturi''”.

”Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați. PSD și-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1 și acolo i-am prins în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV. Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Totodată, aceasta a spus că a sesizat CNA pentru ”această emisiune de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a mai scris ea.

Dan Barna, liderul USR, acuză și el că ”televiziunile de casă ale PSD difuzează compulsiv din nou știri false despre membrii USR PLUS în încercarea de a-l ajuta pe primarul învins al PSD”, respectiv pe Daniel Tudorache.

”De câteva ore rulează imagini banale cu membrii Biroului Electoral de la Sectorul 1 însoțiți de candidați observatori, desfășurându-și activitatea firească de finalizare a validării secțiilor și închiderea procesului electoral. Isterie, minciuni și încercare ridicolă de prosteală marca PSD”, subliniază Barna pe Facebook.

În urma imaginilor prezentate de Antena 3, Poliția a anunțat că a demarat o anchetă.

”În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt”, a declarat comisar de poliție Georgian Drăgan.

Miercuri, zeci de oameni, în frunte cu primarul PSD în exercițiu Daniel Tudorache, s-au strâns în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, unde strigă "Renumărare!". Reamintim că Tudorache a cerut renumărarea voturilor din Sectorul 1, însă Biroul Electoral Central a respins cererea PSD de renumărare.