Cristian Popescu-Piedone spune că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, susţinând că ar obţine unul sau două procente în plus. El a susținut din nou că este nevinovat în dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Facebook/ Partidul Puterii Umaniste
  • "Am văzut anumite posturi de televiziune în care cetăţenii Sectorului 5 sunt făcuţi ba proşti, ba că au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că ei nu merită aşa ceva... Dreptul de a vota este un drept pe care şi eu, şi dumneavoastră, toată lumea astăzi îl avem, este democraţia cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul. Cât despre alegători, cei care contestă şi contestă alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine o să-mi dea încă unul sau două procente în plus. Eu nu am spus nimic.
  • Dacă pierdeam, pierdeam, vocea poporului îşi spunea cuvântul. Dar dacă am câştigat - şi întrebaţi oamenii şi nu-i faceţi proşti şi nu-i faceţi inculţi şi nu spuneţi că oamenii nu ştiu ce fac. Știu ce fac", a susținut Piedone, pe scările Curții de Apel Bucureşti întrebat de jurnaliști despre faptul că sunt voci care contestă din punct de vedere moral alegerea sa la Primăria Sectorului 5.

El a susţinut din nou că este nevinovat în dosarul Colectiv și că de cinci ani legea nu a fost schimbată.

  • "Oameni buni, sunt convins că dacă v-aţi da microfoanele jos şi aţi deveni oameni, ştiţi că peste 3.500 de primari ai României la vremea respectivă şi cu mine am semnat în baza unei legi. Am respectat legea şi sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? Ce s-a întâmplat, oameni buni? S-a schimbat legea? (...) În cei 5 ani, în România nu s-a schimbat absolut nimic. Legea care trebuia schimbată, nu în faţa unei prăvălii, restaurant sau instituţii publice să scrie o pancartă prin care intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat şi eu acea declaraţie a agentului economic că în acel local e bar vânzare băuturi alcoolice 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni.
  • De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetăţenii care mulți i-aţi făcut proşti. <>”, a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a mers miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, la un nou termen în dosarul ''Colectiv'', în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.