O petiție adresată procurorului general, Gabriela Scutea, și publicată marți pe comunitatea declic.ro cere deschiderea unei anchete a Parchetului General privind acuzațiile de fraudare a procesului electoral din București.

Gabriela ScuteaFoto: Agerpres

„Acuzațiile apărute în spațiul public, conform cărora mii de voturi ar fi fost fraudate, în Capitală, au creat un val de îngrijorare privind corectitudinea procesului electoral din țara noastră.

Considerăm că este necesară o anchetă corectă și imparțială pentru a afla dacă voturile noastre au fost sau nu furate, dacă cei ce vor fi declarați câștigători datorează victoria votului popular sau hoției”, se arată în această petiție, care avea în cursul serii aproape 7.000 de semnături.

„Dacă aceste acuzații se dovedesc reale, corectitudinea procesului electoral din întreaga țară este pusă la îndoială. În aceste condiții considerăm că este obligatorie implicarea Parchetului General, așa cum s-a întâmplat și după referendumul din 2012 când au fost deschise peste 529 de dosare penale”, potrivit sursei citate.

Iată mai jos petiția:

„Cerem Parchetului General anchetarea suspiciunii de fraudă electorală

Către: Procurorul General al României, Gabriela Scutea

Petiție

Doamnă Procuror General, noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să dispuneți începerea unei anchete sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind fraudarea procesului electoral din București. Acuzațiile apărute în spațiul public, conform cărora mii de voturi ar fi fost fraudate, în Capitală, au creat un val de îngrijorare privind corectitudinea procesului electoral din țara noastră.

Considerăm că este necesară o anchetă corectă și imparțială pentru a afla dacă voturile noastre au fost sau nu furate, dacă cei ce vor fi declarați câștigători datorează victoria votului popular sau hoției.

De ce este important?

Mai multe partide politice acuză fraudarea alegerilor din Capitală, iar dovezile făcute publice continuă să se înmulțească. Considerăm că doar printr-o anchetă amplă a Parchetului General putem afla dacă în București alegerile au fost fraudate.

Un dosar penal a fost deja deschis, după ce un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost prins cu 473 de procese-verbale asupra sa. Acuzația este de falsificare a proceselor verbale de la secțiile de vot. Dacă se dovedește că procesele verbale sustrase erau originale, ele ar fi trebuit să fie păzite de poliție. Prin urmare, nu este corect ca secția de poliție care trebuia să aibă grijă de procesele verbale să facă și cercetările.

Acuzații de fraudă există și la alte sectoare. Partidele politice au făcut publice documente oficiale conform cărora sute de voturi pentru PNL și USR-PLUS au fost transferate către alte formațiuni politice. Conform reprezentanților USR-PLUS, există 9 secții în care s-au făcut până acum verificări și s-au descoperit asemenea nereguli.

Dacă aceste acuzații se dovedesc reale, corectitudinea procesului electoral din întreaga țară este pusă la îndoială. În aceste condiții considerăm că este obligatorie implicarea Parchetului General, așa cum s-a întâmplat și după referendumul din 2012 când au fost deschise peste 529 de dosare penale.

Semnează și tu petiția prin care cerem Parchetului General anchetarea unor posibile fraude electorale de proporții la alegerile locale din 27 septembrie!”