Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai multe voturi la alegerile locale de duminică, deși a murit în urmă cu zece zile de Covid-19.

Mormantul lui AlimanFoto: Captura Facebook

Zeci de localnici s-au dus la cimitir și au aprins lumânări la locul unde este înhumat Aliman, decedat la 57 de ani, în timpul campaniei electorale în care încerca să obțină al treilea mandat de primar în Deveselu.

”Să știți că o să fiți mândru de noi. Știu că de acolo, de sus, ne vegheați. Dumnezeu să vă odihnească în pace”, spune un localnic, după care se aud aplauzele celor prezenți pentru Aliman.

Primarul decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost votat de 63,9% dintre alegătorii prezenţi la urne, potrivit datelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Rezultatele alegerilor în cele trei secţii de votare din comuna Deveselu arată că Aliman, primar al localităţii şi candidat PSD, care a decedat pe 17 septembrie, a fost votat de 1.057 de alegători.

Pe locul al doilea în ce priveşte alegerile pentru funcţia de primar la Deveselu s-a clasat candidatul PMP, Dumitru-Manuel Nica (388 de voturi) şi pe locul al treilea s-a clasat candidatul ALDE, Ion Păun (207) voturi.