Actualul primar al Iașiului, Mihai Chirica, candidat PNL, a obținut un nou mandat, potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea voturilor din 85% din secții, relatează Ziarul de Iași.

Mihai Chirica, in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, după numărarea voturilor din 85% dintre secții (217), peste 70.000 dintre cele aproape 88.000 exprimate, Mihai Chirica a obținut 42,1%, Cosette Chichirău (USR PLUS) - 30,1%, iar Camelia Gavrilă (PSD) - 13,1%.

Mihai Chirica a afirmat după închiderea secțiilor de vot că are convingerea că va face o echipă bună cu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, despre care spune că va fi actualul lider al PNL Iaşi şi ministru al Mediului, Costel Alexe.

"Trebuie să vă bazaţi că ceea ce am promis, că vrem să facem se va transforma în fapte. (...) A fost o muncă titanică, dar scorurile care s-au înregistrat arată foarte clar că Iaşiul, ca şi toate celelalte mari oraşe ale României, a ales un alt drum. Sper să fie pentru toţi clar că este drumul schimbării care trebuie să recupereze aproape 30 de ani de decalaje majore ale României faţă de celelalte ţări europene, în care, împreună cu un parlament de dreapta şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis, să putem într-adevăr să implementăm o strategie prin care să arătăm tuturor că este bine acasă la noi, în România", a declarat Chirica în cadrul unei conferinţe de presă susţinută imediat după închiderea urnelor de vot, potrivit Agerpres.

Citește și: