Administratorul unei direcţii care gestiona două panouri video amplasate în Sectorul 5 din Capitală a fost amendat cu 1.000 de lei, duminică, după ce ar fi rulat clipuri electorale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Duminică, prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe două panouri video, amplasate în Sectorul 5, ar rula clipuri cu conţinut electoral. La cele două locaţii, pentru verificări, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 18. A fost identificat administratorul direcţiei ce gestionează panourile video şi i s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, i s-a pus în vedere să stopeze rularea clipurilor în cauză", precizează Poliţia Capitalei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, arată sursa citată, de la începutul procesului de votare au fost semnalate 40 de situaţii ca posibile incidente - 10 dintre ele nu se confirmă, iar alte 24 sunt în verificare.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate şi sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

Duminică, aproximativ 3.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi alte forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acţionează pentru buna desfăşurare a procesului alegerilor locale, mai precizează Poliţia Capitalei.