Doi primari în funcţie şi candidaţi pentru un nou mandat din partea PSD în comunele timișene Dumbrăviţa şi Giarmata, Victor Malac, respectiv Virgil Bunescu, care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu, fiind contacţi direcţi ai liderului Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, depistat cu Covid-19, au primit derogări de la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) şi au primit avizul DSP pentru a părăsi domiciliul. DSP Timiş s-a autosesizat şi a anunţat că a fost demarată o anchetă internă în cadrul instituţiei, relatează News.ro.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind derogarea măsurii de carantină acordată celor doi edili din judeţul Timiş, vă facem cunoscut faptul că, în coformitate cu legislaţia în vigoare, derogările sunt emise de către CJCCI cu avizul DSP. În cazul celor două persoane publice, reprezentanţii instituţiei noastre şi-au depăşit atribuţiile şi nu au informat conducerea legat de aceste solicitări. În acest context, a fost demarată cu celeritate o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situaţie să fie supuse rigorilor de procedura internă, mergând până la încetarea raporturilor de muncă. Odată cu finalizarea anchetei, DSP Timiş va face publice măsurile dispuse”, au transmis reprezentanţii DSP Timiş.

Primarul comunei Dumbrăviţa, Victor Malac şi primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu, ambii candidaţi din partea PSD pentru un nou mandat, au fost, duminică, să verifice secţiile de votare din localităţile lor, deşi ar fi trebuit să fie izolaţi la domiciliu, fiind contacţi direcţi ai preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care vineri a fost confirmat cu Covid-19.

Cei doi au prezentat o derogare obţinută de la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, având avizul DSP Timiş.

Șeful CJ Timiș, depistat cu Covid-19 şi aflat în izolare la domiciliu, acuză că nu poate vota pentru că nu se deplasează urna mobilă la locuința sa

Aflat în izolare la domiciliu, după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19, Călin Dobra (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, afirmă că nu poate să îşi exercite dreptul la vot, deoarece membrii secţiei unde este arondat au decis că nu se vor deplasa cu urna mobilă, notează News.ro.

„VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituţional! Dar, în secţia de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situaţia nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măşti şi păstrând distanţa virusul nu se transmite. Şi nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voinţă şi chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii şi un pretext pentru a-mi îngrădi mie şi altor zeci de mii de oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, un drept prevăzut de Constituţie”, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Călin Dobra candidează, din partea PSD, pentru al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Vineri a anunţat pe pagina sa de socializare că a fost depistat cu Covid-19, că este asimptomatic şi că se află în izolare la locuinţa sa din municipiul Lugoj din judeţul Timiş.