Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, pentru ziua alegerilor locale, constituirea de zone speciale de intervenție în localitățile din țară în funcție de istoricul incidentelor și echipe operative în fiecare județ astfel încât să existe o intervenție rapidă în cazul unui apel la 112.

Marcel VelaFoto: Agerpres

Ministrul de Interne Ion Marcel Vela a anunțat că au fost constituite zone speciale de intervenție în 689 de localități în toate județele.

Zonele au fost constituite, potrivit lui Vela, în funcție de patru criterii: istoricul incidenteleor, accidentele actuale din campania electorală, vizele de flotant, date deținute de Ministerul Afacerilor Interne sau s-au regasit în spațiul public.

De asemenea, a anunțat ministrul de Interne, s-au constituit echipe operative în fiecare județ astfel încât la fiecare apel 112 să existe o intervenție într-un timp cât mai scurt.

”În fiecare județ din România sunt echipe care vor monitoriza și îndruma inspectoratele județene. 82 de ofițeri au fost detașați de la nivel central în țară. La nivelul zonelor formate între 4 și 5 județe vor activa echipe de control din cadrul Corpului de Control al MAI cu colegi de la IGPR sau de la frontieră sau jandarmerie, vor verifica modul în care anajații din minister își fac datoria”, a declarat Vela.

Potrivit chestorului Bogdan Despescu, au fost înregistrate până acum 1.003 sesizări cu caracter electoral, au fost întocmite 295 dosare penale și aplicate 348 sancțiuni contravenționale.

Despescu a subliniat că s-au luat măsuri suplimentare ca urmare a numărului mare de viză de reședință, inclusiv verificări.