Principalul suspect în atacul cu armă albă comis vineri la Paris, în apropierea fostului sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, ''şi-a asumat fapta'' în arest, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei, transmite AFP citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suspectul, un tânăr în vârstă de 18 ani născut în Pakistan şi sosit în Franţa în 2017, ''îşi asumă fapta pe care o plasează în contextul republicării caricaturilor (cu profetul Mohamed de către Charlie Hebdo, n.red.), pe care nu a suportat-o'', a adăugat una dintre surse.

În arestul poliţiei franceze se află în prezent şapte persoane în cadrul anchetei privind atacul comis vineri, în care autorul a folosit un satâr, rănind două persoane. Cinci bărbaţi care se aflau într-o locuinţă din Pantin (suburbie a Parisului) a principalului suspect au fost arestaţi vineri seară.

Poliţiştii francezi au percheziţionat două presupuse domicilii ale principalului suspect, la Cergy şi Pantin.

Atacul comis vineri survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015.

La 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au atacat redacţia săptămânalului Charlie Hebdo cu arme de luptă, ucigând 12 persoane, printre care caricaturiştii Cabu şi Wolinski, după care au fugit. Periplul lor s-a încheiat după câteva zile la o imprimerie din Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului, unde au fost lichidaţi într-o operaţiune de asalt a GIGN, unitatea pentru intervenţii speciale a jandarmeriei franceze.