Cei care mergem la vot să nu uităm un singur lucru: hai să și păzim apoi acest vot, în loc să mergem să punem capul pe pernă liniștiți, afirmă Tudor Chirilă, invitat vineri la interviurile HotNews Live.

Tudor ChirilaFoto: Captura

  • "Să nu uităm însă un singur lucru cei care mergem la vot: hai să și păzim acest vot. E foarte simplu pentru candidați să alunece în acestă greșeală a faptului că oricum dacă au fost votați toată lumea se duce să se culce și ei își văd de treabă. Dar dacă toată lumea și-ar păzi votul ar fi mult mai ok", a afirmat artistul.

Tudor Chirilă spune că în societatea noastră funcționează faptul că votăm și apoi ne punem liniștiți cu capul pe pernă, în loc să păzim acest vot pe parcursul mandatului celui pe care îl alegem.

  • "Când ai văzut că nu s-a întâmplat pentru ce ai votat, te duci și suni. Dacă fiecare dintre noi și-ar păzi votul, dacă am conștientiza că presiunea publică poate funcționa, ar fi un pic mai bine. Ăsta e destinul acestui popor, ca lucrurile să se schimbe extrem de încet", a mai spus artistul.

Cât despre mersul la vot, artistul crede că ar trebui să aibă și "puțină bucurie", să fie privit ca un moment de sărbătoare: "Eu votez mai spre seară, așa, pe la 5-6. Pentru mine votul e o sărbătoare, mai văd un vecin, mai schimbăm o vorbă. Votul ar trebui să aibă și componența asta de puțină bucurie, că putem schimba ceva. A devenit doar o încrâncenare".