Robert Negoiţă a mers joi la Parchetul General, anunțând că depune o plângere penală împotriva prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, pe care îl acuză că l-a suspendat imediat din funcţia de primar al Sectorului 3, după ce a plecat de la PSD, în timp ce viceprimarul trecut de la ALDE la PSD a fost lăsat încă o lună. Negoiță mai susține că prefectul trebuie să răspundă "ce legătură are cu mafia retrocedărilor ilegale" din sectorul 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Robert Negoiță a anunțat că depune plângere penală împotriva prefectului pentru abuz în serviciu, el susținând că Gheorghe Cojanu trebuie să răspundă la cel puțin două întrebări.

"Trebuie să răspundă în faţa procurorilor, să le explice de ce pe fix aceeaşi speţă, în fix aceeaşi instituţie, eu, care am plecat de la PSD, mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar, care pleacă de la ALDE la PSD, e lăsată până acum, în sfârşit, au suspendat-o zilele trecute. De ce cu o întârziere de o lună aproximativ? Cred că e nevoie ca domnul prefect să răspundă la această întrebare - de ce aceste două unităţi de măsură", a susținut Negoiță, care candidează pentru un nou mandat de primar.

El a mai susținut că prefectul Capitalei ar trebui să răspundă şi "ce legătură are cu mafia retrocedărilor ilegale" din sectorul 3: "Le face jocul şi le urmăreşte interesele (...), de aceea m-au şi suspendat pe mine, de aceea mi-au şi închis biroul, să nu mai am acces la calculator să urmăresc procesele, să urmăresc înfăţişările, termenele şi toate cele (...) Un înalt funcţionar public nu trebuie să facă nici politică şi nici să facă jocurile unei structuri mafiote, aşa cum e mafia retrocedărilor ilegale, care a activat mai ales în sectorul 3".

Potrivit unui ordin al prefectului Capitalei din 31 august, se constată încetarea de drept la data de 19 august a mandatului de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiţă, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcţia de primar al sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat şi a fost ales primar la alegerile locale din 2016. Robert Negoiţă anunţa atunci că intenţionează să conteste în instanţă ordinul de prefect în baza căruia a fost suspendat din funcţia de primar.