Cel mai mare liceu din Galați, Colegiului Național Costache Negri, se închide din cauza COVID-19, după confirmarea a trei cazuri de infectare. Toți cei peste 1.400 de elevi vor învăța online în perioada următoare, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia privind închiderea celui mai mare liceu din județul Galați a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, după ce miercuri au fost confirmate încă două cazuri de infectare.

„A apărut al treilea caz. Direcția de Sănătate Publică a recomandat liceului să intre în scenariul roșu, sigur, noi ne vom da acordul. Direcția va lua decizia privind perioada în care va fi închis liceul. De astăzi se închide. Doi elevi sunt din aceeași clasă, al treilea este de la altă clasă”, a explicat inspectorul școlar general al județului Galați, Onuț Atanasiu.

Încă o școală din orașul Galați s-ar putea închide din cauza cazurilor de COVID. Este vorba despre școala nr. 22 unde există două cazuri de infectare. Din motive de siguranță, o școală din comuna gălățeană Priponești a fost și ea închisă după ce femeia de serviciu a aflat că s-a infectat.