Traian Băsescu susține că sunt ridicole acuzațiile că prin candidatura sa la Primăria Capitalei ar fi făcut un blat cu aceasta. El a spus, la interviurile HotNews LIVE la distanță, că nu o va putea ierta niciodată pentru că i-a "terfelit" fiica, dar că nici nu se va simți vinovat dacă Firea va fi aleasă pentru un nou mandat de primar general.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Bârfe mai ridicole ca asta n-am auzit. Credeți că eu o uit pe Firea când iesea ca mare senatoare din Comisia Nana și îmi înfiera fiica (Ioana Băsescu -n.r.) cu mânie proletară? Credeți că uit? Și-a bătut joc de copilul meu, credeți că o pot ierta pentru asta? Niciodată", a spus Băsescu, întrebat despre acuzațiile de blat cu Gabriela Firea, care a condus comisia parlamentară Nana, vizând achizițiile de terenuri făcute de familia fostului președinte în comuna Nana, județul Călărași.

El a mai spus că Firea a "terfelit copiii altora ca un om lipsit de cele mai elementare norme de morală": "Credeți că o pot ierta pentru asta?".

Întrebat dacă și-ar ierta însă dacă Gabriela Firea ar fi aleasă din nou primar general, Băsescu a spus că el nu o să își reproșeze nimic, pentru că responsabili vor fi Ludovic Orban și Dan Barna, care au scos PMP din alianța dreptei pentru București.