Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a fost vândut de autorități la licitație, cu peste 15.000 de lei.

fierul vechi din curtea lui Gheorghe DincaFoto: ANABI

În timpul cercetărilor desfășurate în curtea lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au găsit 29.130 de kilograme de fier vechi, potrivit Digi 24. Potrivit anunțului de licitație postat pe site-ul ANABI, este vorba despre deşeuri de fier vechi compuse în proporţie de peste 99% din material feros amestec -bucăţi din fier brut, tablă, butoaie, ţevi, plase din sârmă - şi o cantitate nesemnificativă de alte deşeuri neferoase - plastic, hârtie, alte aliaje. Pe cantitatea de 29.130 de kilograme de fier vechi, statul a obținut un preț de 15.584 de lei.

Licitația a fost organizată și de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Instituția a scos la licitație și două dintre mașinile lui Dincă - o dubiță și o furgonetă, ambele Fiat.

De asemenea, în vară ANABI a scos la licitație și autoturismul Renault care ar fi fost folosit de Gheorghe Dincă pentru răpirea adolescentelor. Familia Luizei Melencu a contestat în instanţă vânzarea autoturismului, iar în 23 iunie Tribunalul Olt a admis contestaţia şi a dispus ca mașina să nu mai fie vândută. Mama Luizei Melencu le-a spus jurnaliștilor că maşina cu care ar fi fost răpită adolescenta este un mijloc de probă în care mai pot fi găsite alte dovezi şi că vânzarea acesteia ar urmări "muşamalizarea cazului".

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal. În rechizitoriu, procurorii DIICOT descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-ar fi ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.