Premierul Ungariei Viktor Orban și-a declarat luni susținerea pentru realegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, acuzându-i pe democrați că au încercat să impună cu forța întregii lumi ”un imperialism moral” pe care liderii liberali ca el îl resping, transmite Reuters.

Viktor OrbanFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

"Susținem victoria lui Donald Trump deoarece cunoaștem mult prea bine diplomația guvernelor americane democrate, bazate pe un imperialism moral. Am mai fost obligați să-l testăm, nu ne place”, a scris Orban, într-un eseu, citat de Reuters.

Naționalistul Orban va fi nevoit să treacă din nou testul alegerilor parlamentare în 2022, ceea ce va fi o provocare pentru guvernarea sa care durează de un deceniu, și asta în condițiile în care populația se pregătește să suporte efectele economice și sociale ale unui al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Orban a mai spus că votul va fi decisiv pentru bătălia la nivel mondial, el reluând acuzațiile potrivit cărora elita liberală internațională vrea să-i distrugă pe conservatorii creștini din Europa.