Doi bărbaţi au pătruns într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre ei coborând în rapel de pe acoperişul blocului, au imobilizat-o pe persoana care se afla în casă şi au furat bunuri şi bani în valoare de 13.000 de lei. Cei doi i-au spus victimei că sunt polițiști.

pistoaleFoto: IGPR

Potrivit Poliției Capitalei, vineri, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov și au dus la audieri doi bărbați suspectați de tâlhărie calificată. Ulterior, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Conform sursei citate, în 29 iunie unul dintre bărbați a pătruns într-un apartament din sectorul 2, profitând de faptul că ușa era deschisă. Totodată, celălat ar fi pătruns concomitent în locuință coborând în rapel pe o frânghie fixată pe acoperișul blocului. Cei doi ar fi imobilizat pe un bărbat care locuia în respectivul apartament, după ce ar fi pretins că sunt polițiști. Ei au furat bani și bunuri de 13.000 de lei.

Surse judiciare spun că unul dintre atacatori face parte din gruparea Giulești, cunoscută anchetatorilor pentru tâlhării și furturi din bancomate.