Cazurile de ”revenge porn” (difuzarea imaginilor intime fără consimțământul persoanei drept răzbunare) au înregistrat o creștere semnificativă în acest an, în Marea Britanie, și pe fondul carantinei impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Majoritatea victimelor sunt femei, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor, abuzurile raportate autorităților de persoanele care au apelat la linia de asistență creată de guvern au crescut cu 22 % față de anul precedent.

”Revenge porn”, adică difuzarea sau transmiterea, prin orice mijloace a unor imagini intime fără acordul persoanei, a devenit infracțiune în Anglia și Țara Galilor în urmă cu doar cinci ani.

Studii recente efectuate de organizația caritabilă privind violența domestică ”Refuge” arată că una din șapte tinere au fost amenințate, la un moment dat, cu publicarea unor fotografii intime, fără acordul lor.

În jur de două treimi dintre cazurile semnalate la linia de ajutor sunt femei.

Organizațiile din domeniu mai spun că numai în acest an au contribuit la eliminarea din spațiul public a nu mai puțin de 22.515 de imagini, ceea ce reprezintă 94% dintre cazurile de abuz semnalate.