Liviu Dragnea, se poate întoarce la muncă la atelierul auto de la Penitenciarul Rahova după ce Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câştig de cauză în contestația făcută la instanță de fostul lider al PSD.

Liviu Dragnea, la ICCJ (foto arhiva)Foto: Agerpres

„Constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea 254/2013, în perioada 02.07.2020 - 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei.

Totuşi, judecătorii au ajuns la concluzia că el a încălcat regulamentul când a dat un interviu pe Skype fără aprobare.

În luna iunie, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, mai ales că zilele de muncă reduc durata detenţiei.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat acum cinci zile că starea de sănătate a fostului preşedinte PSD s-a agravat în ultimele trei luni, ca urmare a unor decizii "injuste" luate la nivelul ANP şi Penitenciarului Rahova, acesta având "mai multe hernii la nivelul coloanei".

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman.