Un bancomat din localitatea Tuluceşti din județul Galați a fost detonat de hoți, care au reușit să dispară cu o sumă de bani. Reamintim că aceeași metodă de jaf a fost folosită și săptămâna trecută în Otopeni, unde au fost jefuite două bancomate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, marţi, în jurul orei 4.00, Poliția a fost sesizată prin 112 că în comuna Tuluceşti bancomatul din incinta unei societăţi comerciale are urme de distrugere, scrie Agerpres.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că persoane necunoscute ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat.

În urma deflagraţiei, partea din spate a bancomatului a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat, cercetările având loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Săptămâna trecută, au fost jefuite, tot prin detonare, două bancomate de la parterul unui bloc din Voluntari. Autorii atacului aveau fețele acoperite cu măști chirurgicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi când au comis atacul. Anchetatorii au stabilit și metoda folosită pentru a arunca în aer bancomatele: "pizza slide”, adică introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului, care îi permite autorului să se îndepărteze înainte de explozie.

Comisarul șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale Cristian Gheorghe spunea atunci că de la începutul anului au avut loc șase astfel de jafuri la bancomate.