Începerea anului universitar la Universitatea Babeș-Bolyai va avea loc în variante mixte / Ce facultăți vor avea doar cursuri online

de S.J.     HotNews.ro
Joi, 10 septembrie 2020, 16:49 Actualitate | Esenţial


Universitatea Babes-Bolyai
Foto: Wikimedia Commons
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a decis începerea noului an universitar în variante mixte, adaptate fiecărei facultăți și specializări, de la învățământ clasic, prin învățământ hibrid la învățământ complet online, transmite Mediafax.

Conform Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, din emailurile primite la rectorat a reieșit că există grupuri care doresc începerea cursurilor doar în variantă clasică și unele care doresc începerea acestora doar în variantă online însă există și unele grupuri, mai puțin numeroase, care nu doresc începerea anului universitar.

„Conducerea UBB și-a asumat misiunea de a începe anul universitar și în variantă clasică, acolo unde este posibil, îmbunătățită cu experiența online pe care o avem deja. Facem acest lucru nu doar de dragul cadrelor didactice și de cercetare – care pot să-și reorienteze activitățile academice pe componenta științifică –, ci mai ales de dragul studenților, pentru a nu le afecta parcursul de viață. De aceea, am cerut ca punctul de vedere al reprezentanților studenților să fie serios analizat la nivelul fiecărei facultăți din UBB. Acest demers a fost asumat de majoritatea universităților din lume, mai ales de cele mai reprezentative. 4. Dincolo de constrângerile derivate din starea de alertă, există constrângeri naționale specifice dedicate procesului educațional”, transmite UBB.

Modalitățile de începere au fost alese de fiecare facultate prin adaptarea condițiilor generale propuse de UBB, de către Consiliile facultăților.

„Deși începem cu aceste scenarii, trebuie să fim pregătiți să revenim rapid la scenariul clasic (îmbunătățit unde este cazul cu experiența noastră online), dacă condițiile se îmbunătățesc, sau la scenariul online complet, dacă condițiile se înrăutățesc. Scenariile vor putea fi adaptate pe parcursul semestrului, dacă va fi cazul, cu aprobarea Consiliului de Administrație al UBB. Până în data de 25 septembrie 2020 vom finaliza și anunța Ghidul pentru derularea activităților academice online, elaborat de specialiști în științele educației/psihologie educațională, împreună cu Consiliul Didactic din UBB, iar la începutul lunii octombrie 2020 vom avea și un Manual detaliat pe baza Ghidului. Țintim astfel să inițiem o nouă , cu implicații în derularea în condiții de standarde academice ridicate a activităților online, inclusiv după perioada de pandemie. Ideea fundamentală a acestei noi pedagogii universitare a fost deja exprimată de UBB, prin faptul că învățământul online nu se reduce la punerea online/pe internet a învățământului clasic, ci presupune o reajustare a modalității de predare (ex. durată/tempo) și a conținutului (ex. conținutul disponibil poate să fie studiat de studenți înainte de începerea activităților didactice, care se pot transforma în analize critice și învățare prin descoperire)”, adaugă UBB.

Printre facultățile care încep online se numără cea de Matematică și Informatică, Drept, Litere, Istorie și Filosofie, Sociologie și Asistență Socială, Studii Europene, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, etc.


Citește și:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2229 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by