Președintele Klaus Iohannis spune că alegerile locale din 27 septembrie nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit, pentru că nu se știe cât va mai dura pandemia. El a acuzat o întrecere de proiecte demagogice în Parlament, susținând că PSD este „campionul populismului”.

Sectie de votareFoto: Hotnews

„Alegerile locale din 27 septembrie au fost deja amânate din cauza epidemiei. Acum au fost luate măsuri astfel încât cetățenii care vin la vot să fie protejați. Nu știm cât va mai dura pandemia și tocmai de aceea alegerile nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul dăunează atât comunităților, cât și democrației în ansamblu”, a declarat Iohannis, miercuri seară, într-o conferință de presă.

El a acuzat că nici din această campanie nu lipsesc proiectele demagocice, afirmând că în Parlament există un concurs de astfel de proiecte fără acoperire.

„Campionul populismului este PSD. Fac apel la decență politică. Crearea de false așteptări este o practică electorală toxică”, a afirmat Iohannis, care a făcut apel la români să se informeze, să compare ofertele electorale și să aleagă în cunoștință de cauză.