VIDEO Klaus Iohannis: Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară / Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 septembrie 2020, 17:48 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Președintele Klaus Iohannis a apărat miercuri seara, într-o conferință de presă, decizia de redeschidere a școlilor, în condițiile în care „limitarea accesului la educație are consecințe majore asupra generațiilor tinere”. Per ansamblu, șeful statului este mulțumit de modul în care autoritățile centrale, locale și profesorii au gestionat redeschiderea anului școlar și, dacă admite că există și „excepții”, acestea urmează a fi rezolvate punctual.
HotNews.ro a transmis VIDEO și LIVETEXT cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis.
 • Avem doar câteva localități în care educația se va relua exclusiv online
 • Autoritățile centrale și locale au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de contagiune dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și a elevilor
 • Nu putem reduce riscul de infectare la zero dar prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întreii comunități
 • Limitarea accesului la educație are consecințe majore asupra generațiilor tinere
 • Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară
 • Mă adresez și părinților, care în mod firesc sunt preocupați de modul în care vor evolua lucrurile
 • Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită
 • Al doilea subiect este legat de alegerile locale
 • Aceste alegeri au fost deja amânate, acum au fost luate măsuri care permite desfășurarea astfel încât cetățenii să fie protejați
 • Nu știm cât va mai dura pandemia și de aceea alegerile nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit
 • Provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează autorităților locale și democrației în ansamblu
 • Campania a început și chiar dacă e atipică partidele își pot prezenta proiectele
 • Din păcate, nu lipsesc inițiativele complet demagogice cu măriri de venituri impracticabile pentru categorii sociale
 • Campionul populismului fără acoperire e ca de obicei PSD
 • Fac un apel la decență politică
 • Crearea de false așteptări sau contestarea unor măsuri sanitare sunt practici electorale toxice care fac rău oamenilor
 • Dragi români, informați-vă, comparați ofertele și alegeți în cunoștință de cauză

Întrebări din partea ziariștilor

TVR: Există multe semnale din țară legate de situații confuze în multe localități. Avem comune cu scenariul roșu în care nu există semnal la internet. În orașe unii părinți ezită să-și trimită copiii la școală. Ce notă ați da autorităților implicate în acest proces? Există riscul ca aceste excepții să vulnerabilizeze și mai tare anumite categorii deja vulnerabile?

Klaus Iohannis: E cam neobișnuit să se dea note înainte să înceapă școala așa că o să mă abțin. În mii și mii de școli, autoritățile, profesorii au lucrat și au rezolvat problemele. Sigur, regretabil, ca în fiecare an, mai există și excepții, chestiuni nerezolvate, dar ele pot fi rezolvate și am constatat o implicare exemplară la nivel central și local. Poate faptul că începe școala în campanie nici nu este așa rău. Sunt convins că și pentru aceste excepții se vor găsi soluții. Este treaba guvernului să se ocupe de categoriile vulnerabile și se vor implica. Acolo unde apar probleme importante sunt convins că inclusiv guvernul se va implica pentru soluționarea lor.

Epoch Times România: Tot mai multe voci din societatea civilă atrag atenția asupra unei anomalii: dreptul de a protesta nu este restituit. Aceste probleme au fost semnalate dl premier Orban. Considerați aceste doleanțe fundamentate? Intenționați să vă implicați?

Klaus Iohannis: Este o problemă cu siguranță foarte interesantă. Eu cred că dacă se respectă normele, în condiții de strictă legalitate, cred că s-ar putea organiza și forme de protest. Eu cred că autoritățile mai degrabă se tem de nerespectarea normelor, au fost manifestări unde toate normele au fost ignorate. În principiu, dacă s-ar respecta toate normele, chestiunea s-ar putea rezolva

Realitatea Plus: Ieri a fost publicat documentul în care Teodorovici o anunța pe Viorica Dăncilă că bugetul nu permite o majorare cu 40% a punctului de pensie. Guvernul a atacat azi la CCR dublarea alocațiilor. Cum vedeți presiunile PSD în acest sens? Veți promulga proiectele?

Klaus Iohannis: N-ar fi existat se pare bani nici dacă nu am fi avut această epidemie și criza economică. Acum e clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Și eu, și premierul ne-am dorit p creștere și s-a realizat. Atât s-a putut, atât s-a realizat. Noi ne dorim aceste lucruri dar trebuie să înțelegem că dacă ni le dorim bugetul permite tot ce ne dorim. E regretabil că PSD nu a înțeles nimic de aici și continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut. Aceste încercări ale PSD sunt pur și simplu jalnice, e o abordare populistă, care nu le face cinste. Este destul de clar că mai mult decât s-a decis acum prin rectificare nu e posibil în acest an. Nu am vrut pandemia, nu am vrut criza economică dar trebuie să gestionăm treburile publice astfel încât să funcționeze. O abordare responsabilă e cea mai sănătoasă pentru fiecare român

Antena 3: Economia a suferit cea mai mare scădere din istoria recentă, leul se depreciază. Guvernul a anunțat că lucrează la bugetul pentru 2021. Veți promulga un buget care prevede tăieri sau înghețări de venituri?

Klaus Iohannis: Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă. E clar însă că bugetul trebuie construit cu mare grijă. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva. Economia a cunoscut un recul semnificativ în trimestrul doi, care a trecut, și își revine. Noi ne pregătim pentru ani de creștere, nu de reducere.

Antena 3: V-ați atins masca de mai multe ori, cum credeți că vor respect5a copiii regulile?

Klaus Iohannis: Eu sunt convins că copiii se vor obișnui mult mai repede

B1: Ce vă nemulțumește la miniștrii actuali?

Klaus Iohannis: Nu fac o evaluare a miniștrilor, e o activitate rezervată premierului. Povestea cu remanierile e o poveste simplă de campanie. Eu nu am discutat cu premierul despre posibile remanieri sau nemulțumiri, nici nu este cazul. Atunci când premierul va decide să facă o schimbare, probabil îmi va spune acest lucru și vom dezbate chestiunea.

Prima TV: Ați vorbit despre excepții. Vorbim despre 5.000 de unități de învățământ care nu au acces la internet. Sunteți mulțumit cum a fost gestionată redeschiderea școlilor?

Klaus Iohannis: Accesul la internet nu se rezolvă de guvern, că de operatorii privați. Se lucrează și la această chestiune. Dacă ne uită ce multe dificultăți au fost de înlăturat, cred că rezultatul e unul neașteptat de pozitiv. S-a discutat în fel și chip de începerea anului școlar, noi am fost convinși de la început că anul școlar trebuie să înceapă și unde apar probleme trebuie găsite soluții.

Pro TV: Testarea vaccinului conceput de Oxford a fost stopată. Ce așteptări sunt în acest moment?

Klaus Iohannis: Trebuie să ne uităm și la ce a spus OMS, a spus din capul locului că un vaccin e foarte puțin probabil în 2020. Companiile pharma lucrează intens. Rezultatul final îl vom ști când primul vaccin va fi pe piață. Nu cred că cineva își imaginează că undeva se concepe un vaccin și fugim repede acolo să-l cumpărăm. Suntem o mare familie, suntem oamenii de pe pământ, și înțelegerile care s-au făcut la ONU și în cadrul UE vor fi respectate.

Digi 24: Executivul a promis 250.000 tablete, s-au achiziționat doar 82.000. Ce soluție v-a comunicat guvernul pentru cei 168.000 de copii care nu au acces la tablete?

Klaus Iohannis: În măsura în care nu s-a realizat achiziția, ne confruntăm cu o situație care nu e satisfăcătoare și trebuie rezolvată cât mai repede. Momentan, se lucrează la un scenariu prin care autoritățile locale vor achiziționa tablete și decontările se vor face de la guvern. Dacă nici asta nu funcționează, se va opta pentru achiziții pe loturi mici. Trebuie să fim realiști, dacă lucrurile sunt rezolvate în marea majoritate, guvernanții și autoritățile se pot concentra pe excepții

Radio România: La deschiderea anului școlar, în fiecare an participau și oamenii politici. Mergeți la deschiderea anului școlar?

Klaus Iohannis: Aceste festivități nu trebuie organizate în acest an, în opinia mea. Părerea mea este că nu e bine să se organizeze astfel de festivități în condiții de pandemie. Nu voi participa la nici un fel de festivitate de început de an.

Adevărul: Aseară, în Sectorul 1, a fost un episod grotesc de campanie, cu injurii. Cum caracterizați campania de până acum și ce așteptări aveți de la PNL?

Klaus Iohannis: În orice campanie au fost și excese. Sper să prindem vremurile când astfel de manifestări nu mai au loc. PNL este fără doar și poate cel mai important partid în ziua de azi și trebuie să demonstreze acest lucru și la alegerile locale. Mă aștept la un rezultat record, mă aștept să aibă mai multi aleși locali, primării decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani. PSD ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală și mă aștept să nu mai ocupe jumătate. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar la locale contează și persoana candidatului. Așteptarea mea este ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată

Libertatea: Elevii de clasa a opta încep anul fără manualul de limba română. Cum vedeți că în 9 luni nici măcar nu a fost acordat contractul?

Klaus Iohannis: Evident că sunt nemulțumit, dar nu punctual asupra cuiva, ci întregul sistem pare că nu funcționează. Uitați-vă la tot felul de achiziții care nu au putut fi făcute din cauza procedurilor birocratice, guvernul nu a putut cumpăra tablete. Cred că tot sistemul de achiziții trebuie reevaluat, cu un termen rezonabil de scurt. Nu încerc să iau partea cuiva, dar problema cu manualele este veșnică și am pretenția ca după alegeri să ne apucăm foarte serios de treabă, pentru a găsii proceduri corecte dar cu o finalizare într-un timp previzibil și util pentru a putea pune manualul pe masa elevului. Sunt convins că după alegeri va exista un cadrul parlamentar cu care chiar putem să ne apucăm să rezolvăm aceste rămâneri în urmă sistemice create de PSD

Agerpres: Se discută despre posibilitatea desființării Poliției Locale. Sunteți mulțumit de această instituție?

Klaus Iohannis: Există poliții locale care funcționează foarte bune, sunt și altele care au probleme de funcționare. Nu trebuie desființate, dar trebuie clarificată atribuția Poliției Locale. E nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ. Poliția Locală e subordonată primarului, e și normal.

DW: Ministrul român de externe a anunțat disponibilizarea a 100.000 de euro pentru societatea civilă din Belarus. Intenționați să o invitați pe lidera opoziției din Belarus la București? Trebuie sancționat Lukașenko? Ar fi fost indicat discutarea situației legate de debutul anului școlar în CSAT? Ar fi trebuit implicat STS?

Klaus Iohannis: Abordările UE au fost și vor rămâne comune. Nu mi se pare că e o temă pe care putem să o discutăm dacă și parcă. Deocamdată, acțiunile României sunt cele pe care le cunoașteți. În România s-a luat de mult decizia ca rețelele să fie puse la dispoziție de operatori privați Evident că nu peste tot acoperirea este optimală, s-a discutat cu operatorii, iar statul prin STS, acolo unde se poate, dă o ,mână de ajutor.

Kanal D: Dacă PSD modifică rectificarea bugetară, promulgați legea?

Klaus Iohannis: Eu cred că această lege, dacă va fi modificată, nu poate fi aplicată pentru că banii nu există. Chiar dacă eu, premierul ne dorim majorări, ele vor fi făcute în măsura în care o permite bugetul. Dacă în Parlament o majoritate ignoră realitățile economice, nu se va schimba nimic. O decizie CCR spune clar că nicio majoritate nu poate decide în detrimentul finanțelor publice ale țării. Nicio lege nu va face să avem mai mulți bani acum. Pentru asta trebuie să investim mai mult, să atragem bani europeni, să construim autostrăzi, să ajutăm IMM-urile

România TV: Vorbeați de măsuri de protecție a votanților. Accesul persoanelor cu febră se va face într-o cabină specială. Ați cerut lămuriri? Ați discutat o alternativă, urna mobilă?

Klaus Iohannis: Am discutat această chestiune, este o situație foarte specială și întreaga pandemie mă îngrijorează. Soluția menționată de dvs cu o cabină special destinată persoanelor cu simptome este cea în discuție, va fi discutată cu specialiștii. Și aici a nevoie de foarte multă atenție, trebuie să avem cu toții grijă de noi și de ceilalți, trebuiesc luate măsuri.

Știri diaspora.ro: Considerați că depesidarea prin absorbție în PNL e un succes?

Klaus Iohannis: Sunt cazuri excepționale, mi-am exprima opinia și s-a cam terminat, dacă ați observat cumva. Vă spun că s-a cam terminatCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16624 vizualizari

 • +11 (41 voturi)    
  psd..psd...psd.. (Miercuri, 9 septembrie 2020, 17:52)

  lalaverim [utilizator]

  Mai stie si altceva in afara de jos psd ?!
  • +3 (27 voturi)    
   da.. (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:16)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui lalaverim

   ... sashe case faine si frumoase! probleme?
   • +1 (21 voturi)    
    dar cele 300 hectare ale lui Base? (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:20)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    sau Dragnea cu casa cu piscina cu iesire la 3 strazi? Plus ca cica a fost aia mica ocupata cu cumparaturile, pe langa Fortaleza a mai cumparat vreo 2-3 proprietati.
    • -1 (3 voturi)    
     zicem si de alea.. (Joi, 10 septembrie 2020, 14:06)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

     ... ce, crezi ca ne e rusine sa-i aratam cu degetul pe shnapani?
  • +4 (6 voturi)    
   Declaratia lui iohannis. (Joi, 10 septembrie 2020, 9:15)

   Theros [utilizator] i-a raspuns lui lalaverim

   Ce imbecilitate de conferinta de presa!!Încep cu majoritatea romanilor , care sunt oameni onești, serioși și aplicați în muncile pe care le prestează, oameni deschiși la schimbare (în bine) și care cred într-un viitor mai bun pentru această țară. Toată stima, doamnelor și domnilor! În definitiv, o ideologie curată de dreapta nu poate decât să schimbe lucrurile spre bine! Dar nu cea de extrema dreapta , de tip hitlerist si stalinist!!

   Continui șa reved toate aberatiile acestui individ de doi bani , campion ai bulling-ului politic, ai ipocriziei și ai afacerilor dubioase în general cu statul și cu orice fond financiar de oriunde, care poate fi „carotat” spre buzunarul lui. Acestr impostor, hedonișt de formație, disprețuieste natia unea si munca si este specializat pe „tunurile” date prin intermediul lingailor!!! Niciodată nu voi putea să înteleg acest „modus operandi” mizer prin care unii „presedinte de conjunctură” se poate îmbogăți, în disprețul pentru ceilalți care chiar muncesc. De unde atâta ipocrizie ca ulterior să blamezi constant și cu consecvență, locul de unde de fapt iei banii și-i bagi în saltea, ca mai apoi să stai crăcănat și cu conștiința împăcată la Palaaatul Cotroceni și să explici tuturor că tu ești viitorul și toți ceilalți trebuie să fie exterminați pentru că sunt proști și retrograzi.

   Cum Dumnezeu acest TRADATOR si PNL-ul , adica PDL-ul care reprezintă astăzi atât de dizgrațios DREAPTA nu sunt nimic altceva decât o jignire la adresa opțiunii politice la vot a unei categorii de electorat mintit si urat din de acest IPOSTOR care trebuie inlaaturat CAT MAI REPEDE PENTRU BINELE ROMANIEI!!
 • +12 (20 voturi)    
  din cauza P$D se intampla Conferinta de presa (Miercuri, 9 septembrie 2020, 17:52)

  un domn [utilizator]

  asadar ! Cioilacule ! lasa P$D la 10 % la parlamentarele 2020 ! nu de alta dar cate conferinte sa mai vedem din cauza voastra ?
 • +7 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:16)

  [anonim]

 • +3 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:18)

  [anonim]

 • +2 (16 voturi)    
  Asa cum exista scoala online (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:21)

  Mihai Panet [anonim]

  exista si alegeri prin corespondenta. Ar fi fost riscuri mai mici.

  Mai exista si votul obligatoriu. Ar fi fost riscuri si mai mici. Se stie pentru ce...

  Inceperea scolii trebuia pregatita cu luni bune inainte. E vorba de scaderea numarului de imbolnaviri. Sa incepi scoala fizica la peste 1000 pe zi e un risc chiar si in zone cu putine cazuri. E o problema de timp. Daca ar fi inceput la 200 pe zi era altceva, problema era mult mai usor de controlat.
  • 0 (0 voturi)    
   Clasele mici si anii terminali, gradinitele (Vineri, 11 septembrie 2020, 5:14)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Panet

   Oare toti parintii pot sta pe termen nedefinit acasa ca sa aiba grija de copii.
   Nu toata lumea are joburi la calculator sa poata face si de acasa, unii parinti lucreaza la banda sau vand prin magazine. Si bunicii stau departe, plus riscul de a-i expune prin contact frecvent.
   Asta e, se fac 2000 pe zi, ne speriem, ne incuiem in case 2 saptamani ca se face urat afara si scapam.
 • -7 (15 voturi)    
  hehe (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:25)

  transpenibilus [utilizator]

  "verner, verner, verner"! Postacitelor #ciumarosie, dans!
 • +12 (24 voturi)    
  Omul asta nu se poate abtine (Miercuri, 9 septembrie 2020, 18:29)

  Claudiu. [utilizator]

  "Aceste încercări ale PSD sunt pur și simplu jalnice, e o abordare populistă, care nu le face cinste."
  Un presedinte de tara trebuie sa se abtina sa comenteze altfel in campania electorala.UNDE ESTE ECHIDISTANTA POLITICA?
  Ma astept ca Iohannis sa atace PSD si in ultima zi de campanie electorala. Va gasi el un pretext.Oricat de mic. s
 • +7 (19 voturi)    
  nu e seful statului (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:07)

  srpc [utilizator]

  doar intr-o republica prezidentiala (ca SUA) ar fi
 • +4 (12 voturi)    
  “ Fericiti cei saraci cu duhul..... (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:28)

  gigiN [utilizator]

  .... caci a lor este imparatia cerurilor”!!!!
 • +17 (25 voturi)    
  Sunteți naiv, domnule președinte! (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:32)

  Jolly Roger [utilizator]

  Sau ne credeti pe noi naivi...

  Cu primari racolati de la psd si care vor câștiga primarii in numele pnl nu se schimba nimic. Absolut nimic!
  Aceleași cumetrii, aceleași afaceri, aceleași sifonari de fonduri, aceleasi rezultate vor fi ca si in ultimii 4 ani.
  Exact același nivel de (in)competenta, dar sub sigla pnl.

  Where is the hope?
  • +6 (16 voturi)    
   naivii nu fac 6 case din meditatii... (Miercuri, 9 septembrie 2020, 23:43)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

   atat.
 • -6 (14 voturi)    
  ar trebui inchise de tot scolile (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:46)

  Dedalus [utilizator]

  In pandemie, fara scoala, copiii au invatat mai bine.
 • +5 (15 voturi)    
  deci isi asuma (Miercuri, 9 septembrie 2020, 19:52)

  Coco Whistle [utilizator]

  asteptam demisia daca se vor inchide ulterior ptr ca in fizica nu e ca in matematica.
 • +13 (25 voturi)    
  Inteligenta nu creste dupa alegeri! (Miercuri, 9 septembrie 2020, 20:03)

  mircea112 [utilizator]

  Stim foarte bine ca raul cel mai mare dupa '90 l-a facut PSD.
  Insa PNL acum in perioada de proda de 10 luni de zile a dezamagit crunt pe toate planurile:

  1) Justitie - a pastrat toate magariile PSD
  2) Educatie - aoleu mama.
  3) Transporturi - Bode cand iti dai demisia?
  4) min. Tineretului si Sportului - in chiloti la TV, asta e tot mandatul lui de 10 luni.
  5) MAI - Vela prietenul interlopilor, trimite seful politiei sa sa intalneasca noapte cu ei....

  Si nici o demisie, nimic, faptul ca il mai asculta pe Iohannis se datoreaza faptului ca suntem inainte te alegeri, dar dupa alegeri???
  Daca acum ei se comporta asa, ce se va intampla dupa?Avand in vedere si racoloarile din PSD.

  Oare in Ianuarie/ Februarie ne vedem iar in piata victoriei? Dupa ce am strigat de ciuma rosie o sa strigam de ciuma galbena?
  • +5 (13 voturi)    
   Sigur! (Miercuri, 9 septembrie 2020, 23:05)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

   Românilor le plac protestele iarna (ca standard istoric).

   Februarie cel târziu or să fie probleme MAI ALES dacă românii vor fi suficient de fraieri încât să voteze PeNeLe sau, mai rău, să absenteze de la vot.
 • +12 (16 voturi)    
  pensii speciale si pensionari de 45 de ani! (Miercuri, 9 septembrie 2020, 21:35)

  mihai.popescu [utilizator]

  Am sa mai votez PNL sau vreo alianta in care este numai cand voi vedea pensiile speciale impozitate cu 90% si cand tot ce poarta uniforma ,la vedere sau la figurat,iese la pensie macar dupa 60 de ani!!!
 • -2 (12 voturi)    
  Klaus si PSD (Miercuri, 9 septembrie 2020, 23:49)

  robyzs [utilizator]

  Sa nu uitam ca presedintele Klaus Iohannis a fost propunerea PNL-PSD pe vremea USL si ca daca PNL s-ar fi coalizat cu USR la alegerile Prezidentiale atunci Viorica Dancila nu ar fi prins Turul 2 iar PSD ar fi disparut pana acum si am si avut anticipate, dar Klaus Iohannis i-a fost frica ca intr-o confruntare cu Dan Barna ar fi pierdut scaunul prezidential. Sa nu uitam de zvonul raspandit de PNListi ca daca Iohannis primeste 50% + 1 din voturi atunci nu vom avea un tur 2 si se economisesc bani.
  • 0 (0 voturi)    
   mureau credulii si asistatii? (Vineri, 11 septembrie 2020, 0:34)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   se destepta PNL?
   sau cum?
 • +1 (3 voturi)    
  se face ca nu pricepe (Joi, 10 septembrie 2020, 10:08)

  martel55 [utilizator]

  nu cred ca pune nimeni in discutie necesitatea de a relua cursurile, problema este ca se face in multe locuri punand in pericol evident sanatatea celor implicati....de la 10-12 copii in clasa la bac/evaluare , cu doar 3 ore prezenta, acum vine si ne spune ca e ok sa ne asumam risucri de a avea30 de copii in clase acolo udne scolile nu au facut nimic 6 luni sa gaseasca solutii....atata timp cat guvernul meu a pierdut aiurea 6 luni fara sa imbunatateasca cu nimic siuatia, ce autoritate morala si legala ai tu sa vii acum s aobligi parintii sa isi tirmita copiii in acele spatii care vor deveni bombe ecologice?raspund ei in vreun fel daca in urma acesti decizii vor fi vicitme?sau pentru ei vor doar simple statristici?
 • -2 (4 voturi)    
  PRESEDINTELE (Joi, 10 septembrie 2020, 12:55)

  jidanul [utilizator]

  "Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva", pai nu se discuta pentru ca au fost deja, taiate. Punctul de pensie a fost taiat cu 26% incalcandu-se legea, salariile au fost taiate cu 17-18% pentru ca s-a incalcat lega salarizarii si mai adaugam nedublarea alocatiilor pentru copii, unde iar s-a incalcat legea. Asta ne-a adus "guvernul meu" la care adagam cresterea inflatiei, cresterea euro, scaderea puterii de cumparare si enorma Iresponsabilitate, inconstienta, incapacitate si incompetenta acestui guvern PNL-pdl, care are ca politica de baza, aruncatul raspunderii pe administratia publica locala, primarii si pe consilii judetene, care deja sunt ultrasolicitate, pe profesori, pe parinti si pe copii. Asta este "Romania lucrului bine facut", "Romania educata" si de la "primul pas" si "pas cu pas" romanii si Romania se prabusesc in abisul economic, financiar si social. Bine ca se platesc pensii speciale, de servici si pensii nesimtite si salarii nesimtite pe la sefii de la BNR, ASF, autoritati si companii de stat. O intrebare pentru presedinte: A achitat presedintele tarii datoria catre bugetul statului pentru proceul pierdut pentru casa din Sibiu din cauza declaratiilor false in inscrisuri oficiale, uz de fals si foloase necuvenite ? Presa germana l-a caracterizat foarte bine pe presedintele KW Iohannis: un diletant.
  • 0 (0 voturi)    
   Si daca intra in incapacitate de plata Romania? (Vineri, 11 septembrie 2020, 5:09)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Si cresc preturile si ti se mareste rata si ti se devalorizeaza orice detii?
   Sau se decide ca cine nu plateste asigurare medicala nu e tratat? Fara subventii la caldura sau la transport in comun? Te bagi?
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Joi, 10 septembrie 2020, 13:56)

  mihai_mi [utilizator]

  "Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva". Dar de ce nu se discuta domnule presedinte? Daca nu se discuta nu inseamna ca nu exista. Luati-va geaca rosie si mai veniti printre oameni. Oamenii si-au pierdut joburile, le-au fost taiate salariile. A! Nu sunt aia de la stat si nu conteaza? Ghinion!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by