Donald Trump se comportă ca un mafiot și are ”o părere proastă despre oamenii de culoare”, potrivit fostului avocat al președintelui american Michael Cohen, relatează BBC News.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Acuzațiile pot fi regăsite în noua carte de memorii ”Disloyal: A Memoir”, scrisă de Cohen în închisoare, unde execută pedeapsa pentru încălcarea legii în materie de finanțare a campaniei electorale, printre alte infracțiuni comise.

Cohen mai pretinde că Trump a făcut comentarii rasiste la adresa lui Nelson Mandela și a hispanicilor. În replică, reprezentanții Casei Albe susțin că fostul avocat al președintelui minte.

În carte, Cohen mai spune că Trump este vinovat de comiterea acelorași infracțiuni pentru care el a fost judecat și condamnat. În viziunea sa, președintele SUA care încearcă să obțină un nou mandat la alegerile din 3 noiembrie este un ”mincinos, un trișor, un rasist, un vânător și un escroc”.

În context, Cohen mai spune că Trump are mentalitatea unui ”șef al mafiei”.

Mai multe publicații americane au publicat diverse extrase din cartea menționată, carte ce va fi lansată marți.

Despre oamenii de culoare, Mandela și Obama

”Ca regulă generală, Trump făcea comentarii negative despre negri, că era vorba despre cultură, muzică sau politică”, scrie fostul său avocat.

Potrivit acestuia, Trump ar fi spus că Nelson Mandela, fostul președinte sud-african și luptător împotriva regimului apartheid, nu ar fi fost un lider autentic.

"Spune-mi o singură țară condusă de un om de culoare care nu este plină de rahat. Sunt efectiv niște toalete”, ar fi spus Trump.

Cohen îl acuză pe Trump că este plin de ”ură și dispreț” față de predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama.

Despre Vladimir Putin și campania din 2016

Donald Trump îl admiră pe președintele rus Vladimir Putin pentru că a fost în stare ”să preia o întreagă națiune și să o conducă de parcă ar fi fost propria sa companie”.

Cohen mai susține că Trump urmarea să-și asigure accesul pe piața rusească în cazul în care ar fi pierdut alegerile prezidențiale din 2016.

Cu toate acestea, în opinia fostului său avocat, în ciuda consiprațiilor și a anchetelor, campania electorală a lui Trump, din 2016, a fost” mult prea haotică și plină de incompetență” pentru a crede că acesta a colaborat cu guvernul rus pentru a ajunge la putere.