Şcoala nu este facultativă și începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie, iar părinţii au obligaţia să îi verifice pe copii să nu ducă bolnavi la cursuri, dar și să îi îndemne să meargă la şcoală, afirmă vicepremierul Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente şi materiale de protecţie în şcoli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranţa elevilor şi profesorilor. În acelaşi timp, este important ca elevii să meargă la şcoală, e important ca şcoala să înceapă şi în felul acesta să reclădim şi încrederea în şcoală şi sănătatea publică, dar şi dorinţa de a intra cu toată forţa în activitatea de educaţie de care mulţi copii în perioada stării de urgenţă au fost privaţi", a declarat Raluca Turcan, luni, la Iași, potrivit Agerpres.

Ea a spus că trebuie corectate greşelile făcute în timpul stării de urgenţă, inclusiv, dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să ştie să predea, copiii să aibă de pe ce să înveţe şi "sănătatea din spaţiul comunitar să fie una solidă".

"Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia, pe de o parte, să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală", a mai afirmat Raluca Turcan.