Peste 100 de angajați ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara au refuzat luni dimineaţă să intre la lucru şi protestează în curtea instituţiei pentru că de şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc a anunţat că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea din cauza lipsei de cărbune.

Termocentrala MintiaFoto: AGERPRES

Cei 110 protestatari au anunţat că refuză să intre la muncă deoarece de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire, potrivit News.ro. Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3500 - 5.500 de lei, spun reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

Preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat luni dimineaţa că încă de sâmbătă noaptea Termocentrala Mintia a fost oprită deoarece nu mai există cărbune în stocuri.

”Din lipsă de cărbune, ntrala a fost oprită la zero, sâmbătă noaptea. Sunt lucrări şi manevre chiar dacă e la zero”, a declarat Iştoc.