Poliția din Hong Kong a stârnit un val de indignare, după ce a arestat o fetiță de doar 12 ani, care a fost luată pe sus în toiul protestelor. Mama copilului a spus că ieșiseră să cumpere ceva de la un magazin de artă, relatează The Guardian.

Politia din Hong KongFoto: Dale de la Rey / AFP / Profimedia Images

Înregistrarea video devenită virală pe rețelele sociale și în presa din Hong Kong arată cum ofițerii se îndreaptă spre un grup de oameni, printre care se află și o fetiță, care însă se dă la o parte și încearcă să fugă. Un polițist o prinde și o trântește la pământ, în vreme ce alții îl ajută să o imobilizeze.

Arestările au loc în contextul în care Hong Kong este din nou scena unor proteste începând cu 1 iulie, ca urmare a impunerii legilor securității de către regimul comunist de la Beijing, legi care reglementeazăprintre altele așa-zisa colaborare cu forțe străine și terorismul.

Mama copilei a precizat pentru cotidianul Apple Daily că intenționează să dea în judecată poliția. Ea a mai povestit că fiica și fiul său în vârstă de 20 de ani ieșiseră la cumpărături, iar fata a fugit pentru că s-a speriat în momentul în care polițiștii s-au apropiat de grup.

La câteva ore după incident, poliția a confirmat într-o declarație de presă arestarea copilei, susținând că aceasta a fugit ”într-o manieră care a trezit suspiciuni”, iar polițiltii au recurs la ”minimum” de forță pentru a o prinde.

“Polițiștii erau îngrijorați în legătură cu participarea celor mai mici la adunări publice interzise. Prezența lor în locul unui protest haotic le punea lor înșile siguranța în pericol”, a transmis poliția.