Barack Obama este lider pe Twitter, are 122,2 milioane de followers, postează aproape zilnic şi o urmăreşte şi pe Melania Trump. Locul doi îl deţine Donald Trump cu 85,7 milioane de abonaţi, fiind cunoscut faptul că actualul lider de la Casa Albă a folosit rețeaua socială pentru a-și transmite mesajele direct, în condițiile în care a susținut adesea că cea mai mare parte a presei este ”partizană”, denumind-o ”inamicul publicului” sau ”Fake News Media”. În plus, Trump a intrat în conflict deschis cu Twitter, amenințând cu reglementarea activității pe această platformă.

Barack Obama la Conventia Democrata Foto: Reuters

Social Media are un rol important în comunicarea politică, mai ales în timpul campaniilor electorale. Pe Twitter majoritatea liderilor politici sunt activi, însă, mai sunt şi excepţii.

În clasament se află şi Joe Biden cu 9,2 milioane de fani, Emmanuel Macron cu 5,7 milioane şi Borris Johnson cu 2,9 de followers. Premierul demisionar al Japoniei, Shinzo Abe, îi ajunge din urmă cu 2,2 milioane de abonaţi de pe Twitter.

Vladimir Putin poate fi urmărit pe contul „Preşedintele Rusiei” cu aproape 840 de mii de followers, scrie Mediafax, acesta fiind urmat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyden, cu 360 de mii de fani.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un şi Xi Jinping nu au conturi de Twitter.

Preşedintele României, Klaus Iohannis postează în medie de 2 ori pe lună şi este urmărit de peste 165 de mii abonaţi.